Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Όλες οι σημερινές ειδήσεις συνοπτικά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

11:45 – Επέστρεψαν με αεροσκάφος στην Ελλάδα από το Λονδίνο τα σχεδόν 100 παιδιά Λυκείου του Κολλεγίου Ψυχικού, που βρίσκονταν σε εκπαιδευτική εκδρομή. Πέντε έως δέκα από τους μαθητές εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και οι αρχές αποφάσισαν να τα υποβάλλουν σε εργαστηριακές εξετάσεις. Η συμμαθήτριά τους, κόρη της 40χρονης γυναίκας θετικής στον ιό που νοσηλεύεται στο “Αττκόν” παραμένει σε καραντίνα σε ξενοδοχείο του Λονδίνου μαζί με ένα ακόμη παιδί και με καθηγητή τους – Τα δύο παιδιά εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από το Λονδίνο.

10:41 – Αρνητικές οι εξετάσεις για τον κορωνοϊό για οικογένεια και βρέφος, που είχαν συνταξιδέψει με επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στο ίδιο αεροσκάφος από το Μιλάνο στην Αθήνα.

19:35 – Σε έκτακτες προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών προχωρά ο ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού

18.59 – Αρνητικό το δείγμα του ενός παιδιού της 40χρονης που νοσηλεύεται με τη νόσο COVID-19 στο “Αττικόν”

18:00 – Το Υπουργείο Υγείας απαγορεύει τα επισκεπτήρια σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, καθώς και την παρουσία συνοδών ασθενών χωρίς ειδική άδεια.

14:30 – ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ: Με απόφαση των Υπουργών Υγείας και Παιδείας αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό.

12:58 – Από 26/2 έως το βράδυ 27/2 ελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη 80 δείγματα από το εργαστήριο του AΠΘ και στην Αθήνα 31 δείγματα στο Ινστιτούτο ΠAΣTEP και στο EKΠA, τα οποία ήταν όλα αρνητικά

12:30 – Με ειδική πτήση τσάρτερ της Aegean επιστρέφουν οι 100 μαθητές που βρίσκονταν στο Λονδίνο – Η κόρη της 40χρονης που νοσηλεύεται στο “Αττκόν” παραμένει σε καραντίνα σε ξενοδοχείο του Λονδίνου μαζί με ένα ακόμη παιδί – Τα δύο παιδιά εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Αναμένονται οι εργαστηριακές τους εξετάσεις από το Λονδίνο.

12:13 – Πιθανός κορωνοϊός στην Κρήτη. Ένας άνδρας 25 ετών, έφτασε στο νοσοκομείο Χανίων, το πρωί της Παρασκευής (28.02.2020) με συμπτώματα και υποβάλλεται σε εξετάσεις, ενώ έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας.

11:49 – Με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας κλείνουν προληπτικά 8 σχολεία της Αττικής, καθώς παιδιά αυτών των σχολείων είχαν έρθει σε επαφή με το 4ο κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα μας.

10:24 – Αρνητικά στον κορωνοϊό είναι τέσσερα παιδάκια – συμμαθητές του ανήλικου παιδιού της 36χρονης επιχειρηματία, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο ΑΧΕΠΑ.

09:34 – Ανακοινώθηκε το τέταρτο κρούσμα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.

Πηγή