Κουίκ: Αναβαθμίζεται η συνεργασία ανάμεσα σε Σιγκαπούρη και Ελλάδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η αναβάθμιση και η επιτάχυνση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας -Σιγκαπούρης συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ στη Σιγκαπούρη με τον ομόλογό του κ. Sam Tan. «Κλείδωσε» επίσης η στήριξη από πλευράς Σιγκαπούρης, Ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής που θα πραγματοποιηθεί εκεί στα τέλη Μάιου, όπως και αντίστοιχη Σιγκαπουριανή επιχειρηματική αποστολή στην Αθήνα το Φθινόπωρο του 2019.

Οι δύο Υφυπουργοί διαπίστωσαν το εξαιρετικό επίπεδο των πολιτικών και διπλωματικών σχέσεων των δυο χωρών και συζήτησαν επίσης για την επιτάχυνση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στη Συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολογίας, στην Ναυτιλιακή Συμφωνία, όπως και την πρόταση του Υφυπεξ κ. Κουίκ για σύναψη Συμφωνίας μεταξύ του λιμένος της Σιγκαπούρης και του Πειραιά.

Ο κ. Κουίκ προσκάλεσε τον ομόλογό του να επισκεφθεί επίσημα την Αθήνα στο προσεχές διάστημα. Ειδικότερα, για την Ελληνική επιχειρηματική αποστολή στη Σιγκαπούρη ο κ. Υφυπεξ είχε αμέσως μετά συνομιλία σε συνάντηση Εργασίας με το Βιομηχανικό Επιμελητήριο της χώρας κατά την οποία ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τeo Eng Cheong επιβεβαίωσε την πλήρη υποστήριξή του. Παρουσίασε επίσης τους τομείς ενδιαφέροντος, που θα ήθελε να καλύψουν τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας όπως:

Ενέργεια, έξυπνοι αυτοματισμοί, οικοδομικά υλικά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά προϊόντα, τρόφιμα, φαρμακευτικά προϊόντα, καλλυντικά, συσκευασία, τουρισμός κ.α. Και στις δυο συναντήσεις τον κ. Υφυπεξ συνόδευε η Πρέσβυς της Ελλάδος στη Σιγκαπούρη κα. Κολλιού.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κκ Κωνσταντίνο και επισκέφτηκε και την έκθεση προϊόντων από την Ήπειρο που διοργανώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σιγκαπούρης και όπως δήλωσε αμέσως μετά:

«Χάρηκα ιδιαίτερα που είδα εδώ στη Σιγκαπούρη έναν μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών από την Ήπειρο, με όλα τα αντιπροσωπευτικά προϊόντα της περιφέρειάς τους. Αλλά, κυρίως χάρηκα που είδα μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη από επιχειρηματίες της Σιγκαπούρης που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για κρασιά, τυριά, μαρμελάδες, μέλια, τυποποιημένα τοπικά εκλεκτά ηπειρωτικά προϊόντα, όπως χέλια, πέστροφες, τσιπούρες, για να μην ξεχάσω βεβαίως τα γιαννιώτικα γλυκά, όπως ο μπακλαβάς. Δίνω έναν μεγάλο μπράβο σε όποιον είχε την ιδέα αυτής της επιχειρηματικής αποστολής με δεδομένο, ότι οι Σιγκαπουριανοί είναι απαιτητικοί γευσιγνώστες».