Κ.Μητσοτάκης: «Μόνο το 2% των αλλοδαπών είναι Σύροι – Δεν είναι προσφυγικό το πρόβλημα»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε σήμερα πως από τις χιλιάδες αλλοδαπών που εισέρχονται στην χώρα μονάχα το 2% είναι Σύριοι και άρα μπορούν να προσδιοριστούν ως πρόσφυγες.

«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι μεταναστευτικό και όχι προσφυγικό, σε σχέση με το 2015», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη με θέμα: «Κατάργηση καταυλισμού Μόριας και εσωτερικών συνόρων».

«Οι περισσότεροι που εισέρχονται σήμερα στην Ελλάδα έχουν προφίλ οικονομικού μετανάστη και όχι πρόσφυγα. Μόνο το 2% είναι Σύροι» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Πρέπει επίσης να προσθέσουμε ότι ούτε και όλοι οι Σύριοι εμπίπτουν στο καθεστώς του πρόσφυγα καθώς οι περισσότερες περιοχές της χώρας δεν είναι πλέον εμπόλεμες ζώνες μιας και ο πρόεδρος της χώρας, Μπασάρ αλ Άσαντ, μίλησε περί τερματισμό του πολέμου και τελική νίκη των κυβερνητικών δυνάμεων, έχοντας την υποστήριξη των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και της Χεζμπολάχ!

Με την ανακατάληψη της επαρχίας Ιντλίμπ έρχεται και η οριστική λήξη του εμφυλίου πολέμου, ο οποίος κρατά 8 και πλέον χρόνια.