Λάσκαρης: Το «Χαβούζι» στη Μεσσήνη «αποκαλύπτεται» ξανά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Το «Χαβούζι» σήμερα το συναντάμε  πλέον στα «καλύτερα» του και αξίζει να αναφέρουμε όσους συνέβαλλαν σε αυτό όπως ο Δήμος και οι υπηρεσίες του αλλά και τόσους άλλους όπου πολλά χρόνια τώρα αγωνιούν και φροντίζουν για αυτό όπως οι περίοικοι και συμπολίτες μας αλλά και οι συγγραφείς -δημοσιογράφοι από τους οποίους μάθαμε πολλά για αυτό όπως φυσικά και από τα συχνά και ποικίλα αφιερώματα της εφημερίδας του ΠΑΜΙΣΟΥ.
Για τα μνημεία μας υπάρχει σίγουρα παρελθόν αλλά και μέλλον στον τομέα της ανάδειξης τους. Κυρίως έχει σημασία η προοπτική τους. Η διατήρηση της καθαριότητας κάποιες μικρές παρεμβάσεις όπως φωτισμός και παγκάκια κοντά στο πεζοδρόμιο κλπ είναι ζητήματα που μπορούν και να μπουν σε διαβούλευση. Γενικότερα η περιοχή μπορεί να αναδειχθεί σε «πολιτιστική διαδρομή».

Το Χαβούζι (τα τούρκικα λουτρά) ήταν και η πρώτη εξόρμηση με τις »Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης» όπου και εμείς θέσαμε την ανάγκη της αναβάθμισης του. Τα μνημεία, μας ενώνουν στον αγώνα της ανάδειξης τους και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως συμβάλλουν στην επανασύνδεση μας με την πόλη και συντελούν όταν παραμένουν ζωντανά  στην πολιτιστική αναβάθμιση της Μεσσήνης. 

Γιάννης Λάσκαρης επικεφαλής «Επανεκκίνηση για τον Δήμο Μεσσήνης»

Γραμματέας Δ.Σ. Μεσσήνης.