Λαμπρές ιερές πανηγύρεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δήμο Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με λαμπρότητα και αθρόα συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών, εορτάσθηκε στο Δήμο Καλαμάτας η Κοίμηση της Θεοτόκου και η Μετάστασή Της. Επίκεντρο των εορτασμών Ιερές Μονές και Ενοριακοί Ναοί που πανηγύριζαν.

Παραμονή και ανήμερα της εορτής, εκατοντάδες πιστοί κατέθεσαν στην Υπεραγία Θεοτόκο την ευγνωμοσύνη και τις ελπίδες τους, στα ιερά προσκυνήματα.

Το βράδυ της παραμονής, στην Ιερά Μονή Δήμιοβας, στο Καλάθιο όρος, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός με πολλές αρτοκλασίες, παρουσία εκατοντάδων πιστών, ενώ ανήμερα την εορτή πραγματοποιήθηκαν Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Σημειώνεται ότι κέντρα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου υπήρξαν, επίσης οι Ιερές Μονές Μαρδακίου πλησίον της Νέδουσας και Ελληνικών στην Άνθεια, καθώς και το Ιερό Μετόχιο της Μονής Μεγίστης Λαύρας στη Μικρομάνη. Επίσης, Ιερές Πανηγύρεις τελέσθηκαν στους Ιερούς Ναούς Λαιΐκων, Σπερχογείας, Άριος, Πλατέος, Άνω Βέργας και στον Κοιμητηριακό Ναό της Καλαμάτας.

Οι φετινοί εορτασμοί πραγματοποιήθηκαν με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που είναι σε ισχύ για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.