Λαμπρές οι 3μερες εκδηλώσεις του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
φωτο αρχείου
Πλούσιες είναι φέτος σε θρησκευτικό και τοπικό επίπεδο οι 3μερες εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Πνεύματος και Πεντηκοστής στην Κυπαρισσία με την αρωγή του Δήμου και των φορέων της περιοχής.
Πιο αναλυτικά το Σάββατο το απόγευμα 6.00 μ.μ. ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας διοργανώνει τον 24ο Γύρο της Πόλεως στην Κυπαρισσία με
αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας, με ελεύθερη – δωρεάν συμμετοχή και κατηγορίες για όλες τις ηλικίες! Η αθλητική εκδήλωση που ξεκίνησε το 1995 από τον τότε Αντιδήμαρχο και λόγιο κ. Δημήτρη Στρατικόπουλο είναι θεσμός καθώς συμμετέχουν εκατοντάδες αθλητές, κάθε χρόνο, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, καθώς και το εξωτερικό.
Το βράδυ του Σαββάτου και από ώρα 8.30 από τον Εμπορικό σύλλογο γίνεται η εναρκτήρια εκδήλωση της 6ης Λευκής Νύχτας Κυπαρισσίας, με την έναρξη της διοργάνωσης να ξεκινά από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας στην κεντρική αγορά και τους δρόμους της πόλης!
Την Κυριακή, στις 7.00 το απόγευμα, στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος στην Πάνω Πόλη θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Γονυκλισίας μετά Θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.
Τη Δευτέρα, από τις 7.00 το πρωί, θα ηχούν χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες και θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου. Μετά το Θείο Κήρυγμα, στις 10.30 το πρωί, θα ξεκινήσει Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος με κατάληξη στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως.
Την πομπή θα συνοδεύσει η Φιλαρμονική της Κυπαρισσίας, η οποία θα αποδώσει και τιμές! Στον Άγιο Αθανάσιο θα αναπεμφθούν δεήσεις και θα γίνει η Απόλυση. Στη συνέχεια, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας, ο δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και το Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας θα δεχθούν ευχές.
Το βράδυ της Δευτέρας, στις 8.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία, θα πραγματοποιηθεί η 3η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών. Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί αυτή η συναυλία αλληλεγγύης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Τριφυλίας με τη συμμετοχή της Μεικτής Χορωδίας «Απόλλων» Πατρών, της Μεικτής Χορωδίας Ζακύνθου «Το φιόρο του Λεβάντε», της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, της Παιδικής Χορωδίας και του Πολυφωνικού Χορωδιακού Συνόλου «Ηδύφωνον» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας. ΓΙΑΝ. ΜΠ.