Λαμπρός ο εορτασμός της Αναλήψεως στην Καλαμάτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με λαμπρότητα και κατάνυξη τιμήθηκε η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του εορτασμού ο ομώνυμος Ενοριακός Ιερός Ναός στην δυτική παραλία της Καλαμάτας.

Το πρωί της κυριωνύμου τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαμάτας Αρχιμ. Χριστοφόρος Νταμάτης, οι Αρχιμ. Αλέξιος Αρώνης και Νεόφυτος Σαχλάς και οι εφημέριοι του Ναού Πρωτοπρεσβύτεροι Γεώργιος Στασινόπουλος και Αθανάσιος Χατζής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, πλαισιωμένης από την Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, συμμετεχόντων του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Αθανασίου Βασιλόπουλου, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκα, του Βουλευτή κ. Μίλτου Χρυσομάλλη, πλήθους μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.  Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να κατανοήσουμε όλοι το μήνυμα της ημέρας ότι ο Θεός δεν μας αφήνει ορφανούς.