Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας Υπαπαντής στην Καλαμάτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με λαμπρότητα και την παρουσία χιλιάδων πιστών, εόρτασε η Καλαμάτα την Πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό.

Στον Όρθρο και την πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Ζακύνθου κ. Διονυσίου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Σιατίστης κ. Αθανασίου, Λήμνου κ. Ιεροθέου, του Θεοφιλ. Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου κα του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημειολογία της Υπαπαντής του Χριστού, καθώς και στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου της Υπερμάχου Στρατηγού του Γένους, όπως την χαρακτήρισε. “Η Παναγία συνοψίζει τους πόνους και νοηματοδοτεί το πρόσωπο του κάθε χριστιανού” ανέφερε χαρακτηριστικά. Στην μεσητία της και την ευσπλαχνία της εναποθέτουμε την πορεία της ζωής μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας στις κεντρικές οδούς της πόλης, όπου υπομονετικά περίμεναν χιλιάδες πιστών για να προϋπαντήσουν τη Θεομήτορα.

Τιμές απέδωσαν αγήματα του Στρατού και της Αεροπορίας, Φιλαρμονικές Δήμων της Πελοποννήσου και Σωμάτων Ασφαλείας.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, η Εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, εκπρόσωποι Κομμάτων, του Κοινοβουλίου και της Αυτοδιοίκησης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπός Λαλούσης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Θεόδωρος Κλιάρης και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι κατά τις διήμερες εορτασθικές Ακολουθίες έψαλε πολυπληθής χορός υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού κ. Γεωργίου Χατζηχρόνογλου.