Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Δήμο Πύλου-Νέστορος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα Θεοφάνεια στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, κλείνοντας τις γιορτές του Δωδεκαημέρου. Κάτοικοι του Δήμου Πύλου – Νέστορος, τηρώντας τα μέτρα του υγειονομικού πρωτοκόλλου συγκεντρώθηκαν στα γραφικά λιμάνια της Πύλου, της Μεθώνης, της Φοινικούντας και της Κορώνης, για να παρακολουθήσουν την τελετή του Αγιασμού των υδάτων και να εορτάσουν τα Θεοφάνια. Γενναίοι νεαροί δημότες, σε κάθε λιμάνι του Δήμου, βούτηξαν στο νερό, για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και να πάρουν την ευλογία του.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Πύλο, πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός των υδάτων με την παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου και της Δ.Ε.Υ.Α.Π.Ν. κ. Θεόδωρο Χαραμαρά, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου της Κοινότητας Πύλου, εκπροσώπων των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στην έδρα του Δήμου, την Πύλο, έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού κι ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της πόλης, υπό τις εορταστικές μελωδίες της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου – Νέστορος.

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας, τιμώντας την γενέτειρά του, παρευρέθηκε στον εορτασμό των Θεοφανείων στην Φοινικούντα συγχαίροντας τους νεαρούς για το θάρρος τους και ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο πνευματική φώτιση, δηλώνοντας:

«Η Άγια εορτή των Θεοφανείων συμβολίζει περισσότερο από κάθε άλλη μεγάλη ημέρα της Χριστιανοσύνης τη δύναμη του Πνεύματος που μπορεί να εμπνεύσει τον κάθε άνθρωπο και την κάθε κοινωνική ομάδα ξεχωριστά, να βρουν τη εσωτερική δύναμη ώστε να κυνηγήσουν τα όνειρα τους και να παλέψουν για τους στόχους τους.

Στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας που βιώνουμε όλοι μας, η μέρα αυτή της εορτής των Θεοφανείων, ας αποτελέσει την αφετηρία για τη δημιουργία μιας νέας κοινωνίας που έχει ως απόλυτη προτεραιότητα την αλληλεγγύη, την αγάπη, την δικαιοσύνη και το κοινό καλό.

Εύχομαι σε όλους μέσα από την καρδιά μου η νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε να μας φέρει υγεία, δύναμη, να είναι δημιουργική και να εκπληρώσει τους στόχους και τις προσδοκίες όλων, τόσο σε προσωπικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο.

Χρόνια Πολλά και Καλή Φώτιση!»