Λαοθάλασσα στην ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Τριφυλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Λαοθάλασσα παρακολούθησε την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Τριφυλίας που έγινε στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Κυπαρισσίας, στέλνοντας ο ίδιος ηχηρά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση με στόχο την αποκλειστική εξυπηρέτηση των δημοτών.Παρουσία όλων των εκλεγμένων γέμισε η πλατεία του Δημαρχείου της Κυπαρισσίας, με την ορκωμοσία να τελεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος. Ο Μητροπολίτης στο τέλος ευχήθηκε η νέα διακονία που ανέθεσε ο λαός να είναι απρόσκοπτη, ακίνδυνη, ελπιδοφόρος ώστε στο τέλος να επαναλάβετε τον λόγο του Απόστολου Παύλου για το καλό του Δήμου αλλά και την κοινωνία μας με το φωτισμό του κυρίου και της Παναγιάς μας.Να σημειωθεί ότι αρκετοί αιρετοί μεταξύ των οποίων σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων έδωσαν πολιτικό όρκο στην συνέχεια από τον νέο Δήμαρχο, ενώ το κλίμα ήταν όντως συγκινητικό.

Με υποσχέσεις κύλησαν οι χαιρετισμοί των 3 βουλευτών της Μεσσηνίας που θύμιζαν περισσότερο προεκλογική συγκέντρωση αποτελώντας ίσως δέσμευση ότι θα είναι κοντά στην αδικημένη κατά τα άλλα Τριφυλία.Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος από το βήμα επανέλαβε ότι προτεραιότητα αποτελεί ο δρόμος Καλό Νερό-Τσακώνα μαζί με την Ολυμπία οδό, λέγοντας ότι όλοι μαζί μπορούν να συνεργαστούν αφήνοντας πίσω το μίζερο παρελθόν των πολιτικών αντιπαραθέσεων. Δώσαμε τον όρκο μας όπως είπε να παλέψουμε μέχρι τέλος ώστε να ολοκληρωθεί η Ολυμπία οδός ως Τσακώνα για να αξιοποιηθούν οι ευρωπαϊκοί δρόμοι, απαιτώντας συλλογική συνεργασία με ενότητα. 

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης έκανε αναφορά στην συγκυρία των εκλογών αλλά κυρίως στα εργαλεία της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου για την ολοκλήρωση ώριμων έργων στην περιοχή. Η στόχευση όλων είναι μόνο το έργο προς όφελος των Μεσσήνιων, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν.Σημαντική αναφορά του Περικλή Μαντά ο οποίος είναι Τριφύλιος εκπροσωπώντας και την περιοχή, με δεσμεύσεις για την επιτάχυνση του έργου. Είμαστε μπροστά απέναντι σε μεγάλες προκλήσεις όπως ο Κλεισθένης με βάση την συνεννόηση που δεν επιβάλλεται με νόμο αλλά καλλιεργείται μέσα από προτάσεις έργου και συνεργασίας, ιδίως για τη Τριφυλία που λόγω της κρίσης οφείλει να αναζητήσει πόρους για την επίτευξη υποδομών. 

Θα είμαι Δήμαρχος όλων των δημοτών και όλο το 24ωρο

Ο νέος Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης έστειλε το δικό του μήνυμα για τη νέα ημέρα που ξεκινά σημειώνοντας πως η δουλειά ξεκινά για όλους για να φθάσει ο Δήμος εκεί που του αξίζει καλώντας τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους τόσο οι βουλευτές του Νομού όσο και οι φορείς, απέναντι στον τόπο και δηλώνοντας πως ο ίδιος θα είναι στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης για όλα τα θέματα της περιοχής και για να δίνει λύσεις.

Δεν έχω μετανιώσει ότι υποσχέθηκα από την πρώτη στιγμή διεμήνυσε ο νέος Δήμαρχος λέγοντας ότι δεν ήρθε να γίνει πολιτικός αλλά να εξυπηρετήσει το συμφέρον του Δήμου αναγνωρίζοντας ότι η Τριφυλία έμεινε πολύ πίσω και πρέπει να ενισχυθεί, προσθέτοντας ότι θα είναι Δήμαρχος όλων των δημοτών όλο το 24ωρο γιατί το Δημαρχείο ανήκει στους πολίτες και μόνο, καταλήγοντας ότι τώρα χρειάζεται σκληρή δουλειά για να προχωρήσει ο τόπος διαφορετικά δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τις επόμενες γενιές και το μέλλον που περιμένουν οι δημότες που μαραζώνει από την πληθυσμιακή καθίζηση και την αδιαφορία, ενώ προέβη σε αναφορά προς τους βουλευτές για τους αγροτικούς δρόμους, το επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και την τόνωση των υποδομών.

Απουσίες και Παραλειπόμενα

Από την μεγάλη γιορτή της ορκωμοσίας της 3ης δημοτικής αρχής από τον Καλλικράτη, υπήρξαν ηχηρές παρουσίες αλλά και απουσίες. Παρών ο νέος περιφερειάρχης κ. Νίκας όπως και ο νέος Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος μαζί με την Γενική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Πολιτοπούλου, ο Δήμαρχος Αίγινας, αλλά πλήθος επισήμων και φορέων. Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η απουσία του βουλευτή κ. Σαμαρά από την Τριφυλία αλλά και του κ. Χαρίτση από την αντιπολίτευση. Πάντως χαιρετισμό δεν απεύθυνε ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ενώ αντίθετα μίλησε ο Πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος. Αρκετοί ήταν ωστόσο οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι όσο και οι πρόεδροι των κοινοτικών διαμερισμάτων που ήρθαν για την μεγάλη τελετή.

 Η βραδιά έκλεισε με ένα κέρασμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου..