Μήνυση για “Εσχάτη Προδοσία” κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μήνυση για “Εσχάτη Προδοσία” κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σερρών, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μακεδονικών Συλλόγων (ΠΟΠΣΜ) Γιώργος Τάτσιος, λόγω της συμφωνίας που φαίνεται να έχει “κλειδώσει” για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Εμείς οι γηγενείς αυτόχθονες αληθινοί Μακεδόνες αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για να ζητήσουμε προστασία από την ανιστόρητη και μελλοντικά επισφαλή παράδοση του ονόματός μας στο γειτονικό κράτος των σλαβο-αλβανών” αναφέρει Δελτίο Τύπου της ΠΟΠΣΜ, που επιτίθεται σφοδρά κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, τον οποίον ευθέως κατηγορεί για μειοδοσία.

Αναφέρει συγκεκριμένα :

“Ντρεπόμαστε που ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νικόλαος Κοτζιάς, όντας διορισμένος να διαπραγματευτεί ένα όνομα
για τους γείτονες, που θα ήταν προς το εθνικό συμφέρον,
επέδειξε ασέβεια στους αγώνες των προγόνων μας, που εργάσθηκαν σκληρά για τη διατήρηση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και έθεσε σε κίνδυνο την Ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Είμαστε εξοργισμένοι που ο κ.Κοτζιάς “χάρισε” το όνομά μας ως επικεφαλής μιας μειοδοτικής διαπραγματευτικής πολιτικής. Αισθανόμαστε προδομένοι για την επίσημη τοποθέτησή του ότι είναι αδιανόητο να υπάρχει όνομα χωρίς τον όρο “Μακεδονία”, αναφερόμενος στο κράτος των Σκοπίων.

Ο υπουργός Εξωτερικών κ.Κοτζιάς κατέλυσε κάθε έννοια Δημοκρατίας, καθώς:

Aρνήθηκε να συζητήσει με τους αληθινούς Μακεδόνες για το μείζον αυτό θέμα, ενώ συναντιόταν συχνότατα με τους ψευδομακεδόνες των Σκοπίων.

Αδιαφόρησε για τη βούληση των εκατομμυρίων πραγματικών Ελλήνων που συμμετείχαν μαζικά στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.