Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και στην Καλαμάτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν δεκατέσσερα συνολικά άτομα (13 ημεδαποί και ένας Αλβανός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι κατέθεταν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος συνδέεται με τον προφυλακισμένο , Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, που είχε συλληφθεί για αποστολή τρομο-δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός ο λογαριασμός είχε ανοιχτεί με πλαστή ταυτότητα και τα χρήματα δόθηκαν μέσω Western Union.

Τα ονόματα των 14 συλληφθέντων προέκυψαν από τη συνεχιζόμενη έρευνα του ειδικού εφέτη ανακριτή, με την συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται άτομα για καταθέσεις στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο», ενώ πιθανότατα θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς οι 14 συλληφθέντες δεν ενεργούσαν από μόνοι τους, αλλά κατόπιν εντολών από άγνωστα άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Τα ποσά που κατέθεταν οι κατηγορούμενοι ήταν συνήθως μικρά κάθε φορά, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής το συνολικό ποσό που έχει διακινηθεί μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού. Κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για ποινικά αδικήματα.

Σύλληψη και στην Καλαμάτα έγινε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο πλαίσιο της αιφνιδιαστικής επιχείρησης για το «επαναστατικό ταμείο».

Kλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής την Τρίτη, έφτασε την Καλαμάτα και προχώρησε στη σύλληψη ενός άντρα, ως ενός από τους καταθέτες των χρημάτων στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο».

Ως «Χρήστος Παναγιωτόπουλος»

Προέκυψε, λοιπόν, ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο, χρησιμοποιώντας μία από τις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν πάνω του όταν συνελήφθη, με στοιχεία «Χρήστος Παναγιωτόπουλος» είχε ανοίξει λογαριασμό στην εταιρεία μεταφοράς εμβασμάτων Western Union, στον οποίο σε μηνιαία βάση κατετίθεντο συνολικά 1.500 με 2.000 ευρώ. Με άρση τραπεζικού απορρήτου διαπιστώθηκε ότι οι 14 κατηγορούμενοι είχαν προχωρήσει σε καταθέσεις χρηματικών ποσών, που κυμαίνονταν από 100 μέχρι 600 ευρώ, στον εν λόγω λογαριασμό.

Με πληροφορίες από το tharrosnews.gr