Μεγάλο στοίχημα τα “Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου” στην Κυπαρισσία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μεγάλο στοίχημα για την περιοχή αποτελεί η δημιουργία open mall στην Κυπαρισσία, το οποίο θα τονώσει την εμπορική ζωή του τόπου μέσα από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του αρμόδιου υπουργείου το οποίο έχει στηρίξει ενεργά μέχρι ο νυν υπουργός Εσωτερικών κ. Χαρίτσης.

Στο σχήμα υλοποίηση των κέντρων Εμπορίου υποχρεωτικά θα περιλαμβάνει ως φορείς, τον Δήμο Τριφυλίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας αλλά και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας ώστε να πάρει σάρκα και οστά.

Με τελευταία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που συνεδρίασε την Δευτέρα εγκρίθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού όπου δημιουργήθηκε κωδικός με τον τίτλο «Συμβουλευτικές υπηρεσίες διαχείρισης της πρότασης του Δήμου Τριφυλίας στο Πρόγραμμα “Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου”» με το σχετικό κονδύλι να ανέρχεται στα 11.780 ευρώ.

ΑΝ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ ΩΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

Η πρόταση μόλις ετοιμαστεί ο φάκελος που εικάζεται ότι μπορεί να είναι έτοιμος ως την αυγή του νέου έτους θα περιλαμβάνει δράσεις με αναπλάσεις, εξωραισμούς, φωτισμό και δημιουργία κλίματος υπέρ του επιχειρείν.

Επιβάλλεται πάντως ο Δήμος να προχωρήσει σε αναπλάσεις οδικών αξόνων, πλακοστρώσεις, βελτίωση των πεζοδρομίων και δράσεις που μπορούν να εκταμιεύσουν ποσά πάνω από 1,5 εκ. ευρώ.

Ωστόσο υπάρχει το μεγάλο ενδεχόμενο η πρόταση αν ετοιμαστεί ο φάκελος να χρηματοδοτηθεί μετά τις εκλογές του Μαίου 2019 οπότε θα χρησιμοποιηθεί ως προεκλογικό έργο το οποίο όμως θα κληθεί να υλοποιήσει η επόμενη δημοτική αρχή που θα προκύψει..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ