Με δυσκολίες η αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Μεσσήνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν μηδενικές και δεν υπήρξε προγραμματισμός ούτε για τους επόμενους μήνες. Αυτό διαπιστώθηκε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής. Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος κατά την τοποθέτησή του τη Δευτέρα το απόγευμα, στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεσσήνης, εξέφρασε την ανησυχία του για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας μέχρι το τέλος του χρόνου.

Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασόπουλος: «Δεν υπάρχει ανοιχτή εργολαβία χρήσης  μηχανημάτων. Δεν υπάρχει ανοιχτή προμήθεια σκυροδέματος, δεν υπάρχουν εργολαβίες συντήρησης ηλεκτροφωτισμού, ούτε επαρκής αριθμός χειριστών μηχανημάτων. Η έλλειψη όλων αυτών δυσκολεύει την άμεση αποκατάσταση». Για τον λόγο αυτό, ο Δήμαρχος ζήτησε την κατανόηση των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και του αγροτικού κόσμου. Διευκρίνισε ότι θα ιεραρχηθούν οι ανάγκες και με ιδία μέσα θα γίνουν παρεμβάσεις κατά προτεραιότητα. Ακολούθως σημείωσε ότι στον νέο προϋπολογισμό θα προβλεφθεί χρηματοδότηση αποκατάστασης της αγροτικής οδοποιίας, ώστε την προσεχή άνοιξη να ξεκινήσει οργανωμένα η βελτίωση της προσβασιμότητας στις αγροτικές καλλιέργειες. Σε ό,τι αφορά στους χειριστές μηχανημάτων ο Δήμος Μεσσήνης θα έχει μόνιμο προσωπικό από τον Οκτώβριο.

Ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε ότι σε συνεργασία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους,  ξεκίνησε η ενημέρωση των προέδρων ανά Δημοτική Ενότητα και άρχισαν οι καταγραφές των αναγκών.

Έχοντας ως στόχο την αμφίδρομη επικοινωνία με τους δημότες, ο Δήμαρχος Μεσσήνης εκτιμά ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν καταγραφεί και ιεραρχηθεί οι ανάγκες, ώστε να γίνουν οι πρώτες παρεμβάσεις και να μπορούν οι αγρότες με ασφάλεια να μεταβούν στα χωράφια τους. Η εμβληματική φράση «κάθε μέρα μαζί» βρίσκει ουσία και περιεχόμενο με την καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία.