Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Άκρως επιτυχημένη υπήρξε η 7η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας, η οποία κράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον του κοινού – παρά τις μικρές παρασπονδίες του καιρού – από την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 έως τη Δευτέρα 28 του μήνα.

Στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, Καλαματιανοί και επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν και να αγοράσουν ανθόφυτα, θάμνους και δένδρα, αλλά και εργαλεία και εφόδια, να λάβουν πληροφορίες από ειδικούς για τη φροντίδα του κήπου, να παρακολουθήσουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, να χαρούν στιγμές ξεγνοιασιάς.

anthodetikh-viomatiko-ergasthrio 1

Μετά το εντυπωσιακό σεμινάριο ανθοδετικής, που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 24 Μαΐου, το Σάββατο 26/5 διενεργήθηκε βιωματικό εργαστήριο ανθοδετικής, από τις 20.00 έως τις 22.00.
Την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 και το Σάββατο 26 του μήνα, διεξήχθησαν πρωτότυπες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ως εξής:
Την Παρασκευή, μεταξύ των ωρών 18.00 και 21.00, μαθητές από τάξεις του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με τους καθηγητές τους «γέμισαν» με μουσική το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, δημιουργώντας μία «μουσική διαδρομή» από την είσοδο του Πάρκου μέχρι την Ανθοκομική Έκθεση.

paidikhorxhstra-dhmotikou-vdeiou 2

Το Σάββατο και από 20.00 έως 21.00, δόθηκε συναυλία της Παιδικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του Παιδικού Μελίφωνου. Η Παιδική Ορχήστρα περιελάμβανε μαθητές του Ωδείου, από τις τάξεις βιολιού, βιολοντσέλου, φλάουτου, κλαρινέτου, κρουστών και πιάνου και τη διηύθυνε ο μαέστρος Ιβάν Μάτζαρης.

paidiko-melifvno-dhmotikou-vdeiou

Το Παιδικό Μελίφωνο είναι μία χορωδία που αποτελείται από 30 και πλέον μικρούς μαθητές, υπό την καθοδήγηση της Αλεξάνδρας Μάτζαρη, η οποία επιμελείται την κινησιολογία, αλλά και συνθέτει τραγούδια για τη χορωδία, καθώς και του μαέστρου Ιβάν Μάτζαρη. Στο πιάνο συνόδευσε ο Λουκάς Γεώργας.

omilia-gia-diaxeirish-aporrimmatvn 2

Επίσης, πραγματοποιήθηκε ομιλία του Αντιδημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και του Διευθυντή Καθαριότητας Γιάννη Παπαδόπουλου, παρουσία του Δημάρχου, με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων το βράδυ της Παρασκευής.
Ιδιαίτερη υπήρξε η συμμετοχή στην Ανθοκομική Έκθεση πλήθούς συλλόγων, που προέβαλαν τις δραστηριότητές τους και πλούτισαν με τη συμμετοχή τους το πρόγραμμα της Έκθεσης.