Με πληρότητα ο Αύγουστος στα ξενοδοχεία – Σκληρή δουλειά για να γίνει τουριστικός προορισμός η Τριφυλία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Θετικά μηνύματα για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου εκπέμπουν οι ξενοδόχοι της ευρύτερης περιοχής του Κυπαρισσιακού κόλπου, καθώς κορυφώνει την τουριστική περίοδο για την περιοχή μας. Κοινή διαπίστωση όπως έχουμε σημειώσει και σε ρεπορτάζ μας αποτελεί το γεγονός ότι τον τουρισμό και την οικονομική ανάταση στην περιοχή οδηγεί πλέον η εγχώρια αγορά με επισκέπτες ιδίως από τα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας.

Σημαντικές αναφορές για το θέμα έκανε η πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Τριφυλίας Γεωργία Χριστοδούλου, η οποία επεσήμανε ότι η πανδημία αλλά και η οικονομία έχουν διαμορφώσει νέο τοπίο στις συνήθειες των επισκεπτών με μικρότερη διάρκεια διακοπών και γι’ αυτό το λόγο οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου προσαρμόστηκαν με ταχύτητα στα νέα δεδομένα. Πιο συγκεκριμένα στην πλειοψηφία τους προσφέρουν ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών με ημιδιατροφή αλλά και πλούσια εμπειρία εξωστρέφειας με υποδείξεις για δραστηριότητες για την περιοχή που επισκέπτονται.

ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ

Υπογράμμισε ωστόσο ότι θα πρέπει να γίνει σκληρή δουλειά ώστε η Κυπαρισσία και η ευρύτερη περιοχή έχει αποτελέσει τουριστικό προϊόν καθώς λείπουν πολλά πράγματα όχι από την ιδιωτική πρωτοβουλία αυτή τη φορά αλλά από την πολιτεία,  το Δήμο και την περιφέρεια.

Καταληκτικά η ίδια επεσήμανε ότι υπάρχουν πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου καθώς η πληρότητα στα ξενοδοχεία και καταλύματα της περιοχής έχει πλησιάσει το 100%, ενώ υπάρχουν κρατήσεις μέχρι και την τελευταία βδομάδα περίπου του Αυγούστου. Το μεγάλο βέβαια στοίχημα είναι πάντα η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου η οποία είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί αν δε γίνουν υποδομές όπως είναι οι εθνικοί οδικοί άξονες καλό νερό Τσάκωνα, ΕΡΓΑ αναπλάσεων και λοιπά.

ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

KYPARISSIA TV VIDEO: https://youtu.be/XqQZMgPax0E