Με πολύ κέφι, χορό και κόσμο το Φιλιατρινό Καρναβάλι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με πολύ κέφι, χορό και κόσμο πραγματοποιήθηκε και φέτος το Φιλιατρινό Καρναβάλι που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το Δήμο Τριφυλίας, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δ. Τριφυλίας και την Καρναβαλική Επιτροπή.

Η μεγάλη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 από την Δεξαμενή και κατέληξε στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών για 17η χρονιά, ενώ εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή και των 18 γκρουπ αλλά και των τυμπανιστών που ήταν προσκεκλημένοι του Δήμου Τριφυλίας.

Ο κόσμος βέβαια περίμενε εκτός από τα ωραία πληρώματα που ήταν πολύχρωμα να δούμε και λίγο σάτιρα λόγω των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών που απουσίαζε κατά γενική ομολογία από το καρναβάλι.

Στο τέλος βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα οι τρεις καλύτερες συμμετοχές, όπου το 3ο βραβείο με έπαθλο 100 ευρώ πήρε η Α΄& Β΄Λυκείου με το Colour Day, την 2η θέση πήραν οι Βίκινγκς του 1ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ την 1η θέση κατέκτησε το 3ο Δημοτικό με τους «Πιλότοι και Αεροσυνοδοί» και έπαθλο τα 400 ευρώ, που χάρισαν στο ΕΚΑΒ.

Σημαντικές για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ήταν και φέτος οι προσφορές των καταστημάτων της περιοχής, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου.

Γ.ΜΠ.