ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ – προβολή για την Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ 
προβολή για την Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Documentary | 2015 | Gr | 160΄

σκηνοθεσία: Νίκος Κορνήλιος

παίζουν: Βασιλική Τρουφάκου, Ειρήνη Ιγγλέση, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ

20:00 | αμφ. Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας|

Είσοδος ελεύθερη 

Μία εγκαταλειμμένη αποθήκη μεταμορφώνεται σε καταφύγιο κακοποιημένων γυναικών. Γυναίκες όλων των εθνικοτήτων και κοινωνικών τάξεων  βρίσκουν στέγη και ασφάλεια, μέχρι να σταθούν στα πόδια τους. Όταν η αποθήκη απειλείται με κατεδάφιση, 60 γυναίκες κάθε ηλικίας συγκεντρώνονται για να κάνουν κατάληψη και να προστατέψουν το χώρο.

Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό μανιφέστο που δίνει φωνή στις γυναίκες να μιλήσουν για τα βιώματα, τη σεξουαλικότητα, την πολιτική, τη βία. Ο Κορνήλιος διευθύνει και ενορχηστρώνει μία  ταινία μυθοπλασίας, με νεορεαλιστική διάθεση και στοιχεία ντοκιμαντέρ, με ευαισθησία και δυναμικότητα, επιχειρώντας ένα ριψοκίνδυνο και πρωτότυπο εγχείρημα.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας συμμετέχει στην πρωτοβουλία της ΟΚΛΕ (Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας) να στηρίξει οικονομικά την υλοποίηση της νέας ταινίας του Νίκου Κορνήλιου  ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Πρόκειται για ένα συλλογικό κινηματογραφικό έργο, με σκηνοθέτη τον ίδιο,  με τη σύμπραξη της ΟΚΛΕ,  της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «οι Πολυμήχανοι» και τη συμμετοχή όλων των Κινηματογραφικών Λεσχών της χώρας, οι οποίες εκτός από την οικονομική τους προσφορά θα συμμετέχουν και ενεργά στη δημιουργία της. Η Λέσχη θα συγκεντρώσει ποσό που θα διατεθεί για τα γυρίσματα της ταινίας που θα αρχίσουν τον Δεκέμβριο.

H προβολή γίνεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών