Μητροπολίτης Μεσσηνίας: διαβλέπω μεγαλύτερη σύσφυ­ξη και εναγκαλισμό στις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, μιλών­τας σήμερα, 8 Νοεμβρίου 2018, σε μέσα μαζικής ενημερώσεως, τοποθετή­θηκε επί του κοινού ανακοινωθέντος Εκκλησίας-Πολιτείας και των μελ­λον­τι­κών σχέσεων των δύο θεσμών.

Πρωτίστως, δήλωσε την έκπληξή του για τις κοινές ανακοι­νώ­σεις Αρχιεπισκόπου-Πρωθυπουργού και τα όσα αυτές περιελάμβαναν, κυρίως δε για τις δυνθυρραμβικές εκδηλώσεις, λέγοντας ότι το πλαίσιο αυτών θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό εάν αποσαφηνιστούν με κάθε λεπτομέρεια τα όσα διαλαμβάνονται. Χαρακτήρισε δε την συμφωνία ως Μνημόνιο Αρχών.

Υποστήριξε την άμεση σύγκληση του Σώματος της Ιεραρ­χίας, και ιδιαίτερα την ανάγκη να τεθούν κόκκινες γραμμές σε ότι αφορά τη διασφάλιση της μισθοδοσίας των Κληρικών. «Είναι ανάγκη η Ιερά Σύνο­δος να συνομιλήσει με τους Εφημερίους-Κληρικούς, οι οποίοι είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για το όλο ζήτημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτημα για το αν οι εξελίξεις σηματοδοτούν χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, δήλωσε : «Προσωπικά διαβλέπω μεγαλύτερη σύσφυ­ξη και εναγκαλισμό στις σχέσεις και όχι διαχωρισμό».

Τέλος υποστήριξε ότι η συμφωνία δεν θα υπονομευθεί από την Ιεραρχία αλλά από αυτούς που δηλώνουν ότι αποδεσμεύτηκαν 10.000 θέσεις εργασίας για να δοθούν για διορισμό νέων.