Μονομερής ενέργεια το όνομα Κίνημα Αλλαγής, λέει ο Θεοχαρόπουλος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κίνημα Αλλαγής» το οποίο θα είναι η ονομασία του νέου φορέα εξέφρασε ο πρόεδρος και ..
κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Όπως δήλωσε ο Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξή του Στο Κόκκινο, το κόμμα του δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση για το θέμα, το οποίο πληροφορήθηκε μετά τις ανακοινώσεις της κ. Γεννηματά και του κ. Θεοδωράκη.

«Είμαστε ως Δημοκρατική Συμπαράταξη ένας συνασπισμός κομμάτων, ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.
Και το ένα κόμμα από τα δύο η ΔΗΜΑΡ ενημερώθηκε για το θέμα αφού ανακοινώθηκε από την κ. Γεννηματά και τον κ. Θεοδωράκη.
Αυτό σε ένα πολυκομματικό φορέα είναι τουλάχιστον αδιανόητο και στα δύο χρόνια του εγχειρήματος είναι πρωτοφανές αυτό που έχει συμβεί.
Δεν υπήρχε καμία απολύτως ενημέρωση γι’ αυτό το ζήτημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για «μονομερή ενέργεια» και αφήνοντας αιχμές προς την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη σχολίασε:

«Θέλω να πιστεύω ότι είναι πρόταση προς το συνέδριο γιατί αλλιώς με αυτή τη λογική δε θα χρειαζόταν καν συνέδριο αν όλα προαποφασίζονταν με ανακοινώσεις μονομερών ενεργειών μεταξύ του κ. Θεοδωράκη και της κας Γεννηματά».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος πρόσθεσε ότι δε μπορεί να δεχτεί μια «λογική βαρονιών» σε αυτό το ζήτημα και δήλωσε πως πρόκειται για ζητήματα συλλογικής διαβούλευσης και συλλογικών διαδικασιών στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου.

Καταλήγοντας, υποστήριξε ότι ο νέος φορέας πρέπει να είναι υπόδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας και να αποτελέσει πρότυπο για όλο το πολιτικό σύστημα με σεβασμό στις συλλογικές λειτουργίες και στους 210.000 πολίτες που ήρθαν να ψηφίσουν, ενώ παραδέχτηκε ότι η εξέλιξη αποτελεί μια κακή στιγμή για το κοινό εγχείρημα.

http://www.tribune.gr