Μόνιμες φωτιές στο Δ.Σ. Τριφυλίας ανάβει το μέλλον της ΔΕΥΑ Τριφυλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Άγριες αντιπαραθέσεις που εκτροχίασαν αρκετές φορές τη συνεδρίαση με αφορμή το μέλλον της ΔΕΥΑ Τριφυλιας, εκτυλίχθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή έκθεση ορκωτών λογιστών με αποτέλεσμα να αποφασιστεί το θέμα της επιχείρησης να έρθει σε επόμενο Δ.Σ.
Ο κ. Λεβεντακης παρουσίασε στοιχεία με βάση πορίσματα τόσο για το ταμειακό έλλειμμα, την αποτύπωση της περιουσιακής κατάστασης της επιχείρησης λέγοντας ότι «η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν μπορεί να μιλά για την ΔΕΥΑΤ και επιτέλους να απαντήσετε γιατί με απόφαση σας δώσατε το πολιτιστικό τέλος του δήμου στην ΔΕΥΑΤ, από την στιγμή που ο νόμος το θεωρεί παράνομο» για να τονίσει ότι «οπότε δεν μπορείτε να μας κάνετε μαθήματα νομικής για την σύσταση του συμβουλίου της επιχείρησης, θέλουμε να μάθουμε που πήγαν τα χρήματα από το τέλος»
Παρά τη λεκτική κόντρα που ακολούθησε όταν έλαβε το λόγο ο κ. Κατσιβελας απάντησε ότι «ο ορκωτός λογιστής αποτελεί μέρος της διοίκησης με ασαφή όρια για το που παίρνει εντολές» για να παρέμβει ο αντιδήμαρχος κ. Ασημακόπουλος ζητώντας να απόδειξε από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα καθώς είναι συνεργάτης μόνο της ΔΕΥΑΤ και ο πρώην δήμαρχος να συνεχίσει λέγοντας ότι «όταν ενημερωθεί πλήρως το διπλογραφικό σύστημα θα φανούν οι εκροές και εισροές της ΔΕΥΑΤ ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα, όποτε μέχρι τότε πετάτε φυσαλίδες κύριε δήμαρχε».

ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑΤ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ
Η κόντρα ακολούθησε με την ερώτηση του κ. Λεβεντακη για το διακανονισμό μεταξύ δήμου και ΔΕΥΑΤ για ποσό 2 εκ. Ευρώ που έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή για να γίνουν τοποθετήσεις αργότερα από την κα Πανουσιοπούλου ότι το επίμαχο ποσό αφορά ρεύμα αντλιοστασίων και πολιτιστικό τέλος, με τον κ. Κατσιβελα να επιμένει ότι είναι χρήματα του δήμου που οφείλει η ΔΕΥΑΤ.

Αναφορά έγινε επίσης τόσο για τα αποθέματα σε υλικά, την περιουσιακή κατάσταση της επιχείρησης από την δημοτική αρχή η οποία με βάση τις επιφυλάξεις του ορκωτού λογιστή εκτίμησε ότι υπάρχει πολύ υλικό, ενώ αναφορά έγινε και για την γεώτρηση της Λεύκης Γαργαλιάνων από την προηγούμενη διοίκηση που σύμφωνα με το δήμο ξεκίνησε με σύμβαση 90.000 και έφτασε στις 190.000 με τον εργολάβο να έχει απαιτήσεις από το δήμο για το συγκεκριμένο έργο.
Μετά τις τοποθετήσεις αποφασίστηκε να διεξαχθεί συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα την επιχείρηση με βάση τα στοιχεία που θα εκτεθούν ώστε να καθορίσει η δημοτική αρχή το μέλλον της ΔΕΥΑΤ με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και την οικονομική της εξυγίανση όπως εκφράστηκε στο σώμα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ