ΝΔ : Οι αντιφατικές δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις, δημιουργούν σύγχυση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Είναι πάγια τακτική των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να εξαπατούν και να δημιουργούν σύγχυση. Ενώ ο αρμόδιος Υπουργός κ. Τσακαλώτος και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος δηλώνουν -προφανώς με την έγνοια στην Τρόικα- πως τα μέτρα που ψήφισαν θα εφαρμοστούν, στελέχη της Κυβέρνησης (όπως η κυρία Φωτίου) αφήνουν ανοικτό το αντίθετο ενδεχόμενο.

Υπουργοί της Κυβέρνησης και βουλευτές, προβαίνουν σε αντιφατικές δηλώσεις για τις επικείμενες περικοπές, χωρίς οι δεσμεύσεις που οι ίδιοι ψήφισαν να έχουν τροποποιηθεί στο παραμικρό. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι συνταξιούχοι περιέρχονται σε πλήρη σύγχυση, επειδή κάποιοι παίζουν με την αγωνία τους.

Ας αναλάβει επιτέλους η Κυβέρνηση τις αυτονόητες ευθύνες της και να πει στους Έλληνες ποιες ακριβώς είναι οι μειώσεις που έχει συμφωνήσει να επιβληθούν στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου χρόνου και πόσους συνταξιούχους αφορούν ανά τομέα.
Ήδη πάντως -και αυτό δεν μπορεί να λησμονείται- όλες οι νέες συντάξεις και οι συντάξεις χηρείας που απονέμονται μετά τη 12/5/2016, κατ’ εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου, είναι μειωμένες, ενώ διαπιστώνεται ήδη και σοβαρό πρόβλημα επανυπολογισμού των παλιότερων συντάξεων.

Οι μειώσεις στις συντάξεις που επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου είναι μειώσεις με υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου. Το τραγικό είναι ότι οι μειώσεις αυτές δεν χρειάζονταν και δεν προβλέπονταν μέχρι την ώρα που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση του τόπου ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Η πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό είναι πλήρης και κυρίως βιώσιμη καθώς το σημερινό σύστημα οδηγεί από μείωση σε μείωση και σέρνει τη νέα γενιά σε ανασφάλεια.

Σε ό,τι αφορά τις μειώσεις που έχουν υπογράψει οι κ. Τρίπρας και Καμμένος για την 1/1/19, η ΝΔ θα αποφασίσει τα επόμενα βήματά της αφού αναλάβει τη διακυβέρνηση βάσει των οικονομικών δεδομένων που θα παραλάβει. Επομένως τίποτα δεν μπορεί να αποκλεισθεί αυτήν την ώρα. Σε κάθε περίπτωση, οι δεσμεύσεις της για τη φορολογία (μείωση του ΕΝΦΙΑ, εισαγωγικός συντελεστής στο 9% κ.α.) θα ωφελήσουν και τους συνταξιούχους αμβλύνοντας τις συνέπειες των πολιτικών που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα με την εφαρμογή του σχεδίου της ΝΔ που περιλαμβάνει ένα σοκ επενδύσεων και πολλές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, θα πάψουν οι συντάξεις να λειτουργούν και ως κοινωνικό επίδομα στήριξης των παιδιών και των εγγονών των συνταξιούχων.