Νοσοκομείο Καλαμάτας: Νοσηλεύονται 12 άτομα στην κλινική COVID 19

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ενημερώνουμε ότι σήμερα Παρασκευή 06/11/2020 στην κλινική COVID 19 νοσηλεύονται δώδεκα (12) ασθενείς με μέσο όρο ηλικίας τα 60 έτη. Οι ασθενείς χρήζουν ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας.

Τα μέτρα που ισχύουν είναι:

1. Η είσοδος των πολιτών με προγραμματισμένο ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία καθώς και των συνοδών νοσηλευομένων ασθενών που διαθέτουν την απαραίτητη άδεια παραμονής συνοδού, θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από την Κεντρική Πύλη του Νοσοκομείου κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 έως 14:00 όπου θα γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος και θερμομέτρηση.

2. Όλες τις υπόλοιπες μέρες και ώρες η είσοδος θα γίνεται από την πύλη των Επειγόντων Περιστατικών.

3. Αναστέλλεται το επισκεπτήριο και όπου κρίνεται αναγκαίο, δύναται να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια από την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

4. Επισημαίνεται η υποχρεωτική εφαρμογή μάσκας τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου.

5. Από σήμερα λειτουργεί Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο για επιβεβαιωμένους ασθενείς COVID 19. Το ιατρείο λειτουργεί σε πρωινό ωράριο κατόπιν συνεννοήσεως με τον θεράποντα ιατρό ή το Γραφείο Λοιμώξεων της Ν.Μ.Καλαμάτας (τηλ.επικοινωνίας 27213 63454)

6. Σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας (covid19.gov.gr) και λόγω των έκτακτων μέτρων από την Δευτέρα 9/11/2020 μειώνονται κατά 80 % τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία με εξαίρεση τα ογκολογικά και επείγοντα περιστατικά.

Παρακαλούμε για την συνδρομή όλων των πολιτών ώστε να διασφαλιστεί πρωτίστως η προφύλαξη των ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Συστήνεται η αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων από και προς το Νοσοκομείο.