Νοσοκομείο Μεσσηνίας: Προσλήψεις ιατρικού προσωπικού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε προσλήψεις νέου ιατρικού προσωπικού θα προχωρήσει το Νοσοκομείο Καλαμάτας, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ειδικότερα, ο κ. Μπέζος ανέφερε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προσληφθούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, Παθολόγος-Ογκολόγος, Ψυχίατρος καθώς και Διευθυντής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Περαιτέρω, βρίσκονται σε αξιολόγηση άλλες οκτώ (8) θέσεις για το ΤΕΠ, ενώ ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για άλλες πέντε (5) θέσεις ειδικοτήτων Ωτορινολαρυγγολογίας, Νεφρολογίας, Ακτινοδιαγνωστικής, Ιατρικής βιοπαθολογίας και Παιδιατρικής. Επιπλέον, ο κ. Μπέζος ενημέρωσε ότι έχει εγκριθεί η πρόσληψή πέντε (5) επικουρικών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, και συγκεκριμένα Καρδιολογίας, Οφθαλμολογίας, Ακτινοδιαγνωστικής, Φυσίατρου,  και Παθολογοανατομίας.

Όσον αφορά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ο κ. Μπέζος σημείωσε ότι έγινε πρόσληψη ενός δεύτερου Ορθοπεδικού ιατρού που θα αναλάβει υπηρεσία τις επόμενες ημέρες, ενώ έχουν ήδη προκηρυχθεί επτά (7) θέσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και συγκεκριμένα Αναισθησιολογίας, Χειρουργικής, Αιματολογίας ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Παθολογίας, Νεφρολογίας, Παιδιατρικής, Παθολογίας και Οφθαλμολογίας.

Εξοπλισμός-Υποδομές

Ο κ. Μπέζος ενημέρωσε και για την πορεία των έργων υποδομής στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας του νομού, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε ότι στο επόμενο διάστημα, κάνοντας χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής, θα υπάρξει η δυνατότητα στους πολίτες να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των εργαστηριακών τους εξετάσεων στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή ή στο κινητό τους.

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες για την αντικατάσταση όλων των πεπαλαιωμένων ή φθαρμένων θυρών των κλινικών-τμήματων με σύγχρονες προδιαγραφές μέσω δωρεάς της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια ΑΕ ποσού 70.000 €.
Ξεκινά τέλος του μηνός η αναδιαμόρφωση του ακτινολογικού τμήματος μέσω της δωρεάς του εφοπλιστή Αθανάσιου Μαρτίνου, Π/Υ 40.000 €

Έχει υποβληθεί η αίτηση για την έγκριση λειτουργίας βηματοδοτικού κέντρου και ήδη αξιολογείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.
Υποβλήθηκε σήμερα στο ΔΕΔΔΗΕ της Πάτρας η αίτηση για την χορήγηση άδειας σύνδεσης φωτοβολταϊκού συστήματος από αυτοπαραγωγό με ενεργειακό συμψηφισμό στο δίκτυο μέσης τάσης (net metering). Τις επόμενες ημέρες υποβάλλεται και η πρόταση στο ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση του έργου.

Για την θετική εξέλιξη του έργου ο κ. Μπέζος ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.