Οδοιπορικό Κόρκα στη Δημητσάνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στη Δημητσάνα Αρκαδίας βρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα, συνοδευόμενη από την εντεταλμένη σύμβουλο για τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το 1821, Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Οι κύριες Κόρκα και Σπυριδάκου συναντήθηκαν με τοπικούς φορείς και αυτοδιοικητικούς της περιοχής όπου τις ξενάγησαν σε μέρη ορόσημα της Δημητσάνας, που είναι συνυφασμένα με την επανάσταση του 1821.

Μετά το τέλος της επίσκεψης της η κα Κόρκα δήλωσε:

«Πραγματοποίησα οδοιπορικό στη Δημητσάνα μαζί με τη συνάδελφο Μαργαρίτα Σπυριδάκου, εν όψη των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Επισκεφθηκαμε το σπίτι του Πατριάρχου Γρηγορίου Ε, το Μουσείο Μπαρουτιού -Υδροκινησης και τα μοναστήρια-μνημεία Αιμυαλών και Φιλοσόφου, λαμβάνοντας πλήρη ενημέρωση για τον σπουδαίο ρόλο τους στα δρώμενα της επανάστασης του 1821.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Διασυνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας Κωσταντινο Λάμπρου, την πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Αγγελική Μπίρη, την υπ. περιφερειακή σύμβουλο Μαρία Τσιτουρα και τον αντιδήμαρχο για την ενημέρωση και φιλοξενία.»