Οιχαλία: Αίτημα για κήρυξη σε έκτακτη ανάγκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αίτημα για την κήρυξη του Δήμου Οιχαλίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατόπιν των εντόνων βροχοπτώσεων, απεστάλη προς το Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Οιχαλίας.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του δήμου έχει ως εξής:

“Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν εχθές 20-11-2019 στη περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, αποστείλαμε αίτημα κήρυξης του Δήμου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας εξαιτίας των πλημμυρών, προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με κοινοποίηση στα γραφεία των :

1.Υπουργού Εσωτερικών, 2. Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας κα 3. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας.

Η κατάσταση που επικρατεί είναι πολύ δύσκολη από τα ποτάμια και τους χειμάρρους που ξεχείλισαν.

Έχουν αναφερθεί προβλήματα σε όλες τις περιοχές του Δήμου, κυρίως σε οικίες αλλά και σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο. Επίσης είναι πολλές οι ζημιές σε βασικές υποδομές του Δήμου ήτοι δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο.

Με τη βελτίωση των καιρικών φαινομένων και την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών θα υποβληθεί έκθεση, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, με την οποία θα αναγράφονται αναλυτικά οι ζημιές που έχουν προκληθεί σε οικίες, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, αλλά και στις βασικές υποδομές του Δήμου μας.

Τα δε φαινόμενα επιμένουν με την ίδια σφοδρότητα και σήμερα.”

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΚΡΑΤΗ

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν εχθές 20-11-2019 στη περιοχή του Δήμου Οιχαλίας από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και σήμερα, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ενεργοποίησε άμεσα το μηχανισμό του Σχεδίου «Ξενοκράτης», προκειμένου να διασφαλιστεί η ζωή και η περιουσία των πολιτών, σε συνεργασία πάντα με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ελληνική Αστυνομία.

Κυρίως επλήγησαν οι τοπικές κοινότητες Σιάμου και Κατσαρού πλησίον του σημείου του νέου αυτοκινητοδρόμου, καθώς και η παλαιά εθνική οδός από τη θέση Αλλάγη της τ.κ. Μερόπης έως την περιοχή του Αγ. Φλώρου.

Στα σημεία επιχείρησαν και επιχειρούν οκτώ μηχανήματα του Δήμου αλλά και ιδιωτών.

Στις πληγείσες περιοχές παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Γεωργακοπούλου Παναγιώτα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας κος. Αναστασόπουλος Ευστάθιος, αντιδήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου καθώς και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.