Οι γκαστρωμένες κάλπες, τα λύματα και όταν υπάρχουν χρέη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

@Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΥΓΕΣ:

Καλό τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. Ο σοφός λαός μας λέει ότι τον..Αύγουστο παχαίνουν οι μύγες. Παχαίνουν όμως κυρίως οι υποσχέσεις. Το Σεπτέμβριο όμως παχαίνουν οι..υποψήφιοι…Θα τους δείτε στο πανηγύρι του Σταυρού..
@Κόμματα και κομματάρχες συνεδριάζουν όλο το μήνα για να προτείνουν υποψήφιους. Χωρίς όμως να έχει προηγηθεί διαβούλευση με την κοινωνία. Σε ταβέρνες με πολιτικούς τους φίλους σχεδιάζουν όπως τα γουστάρουν…Αλλά ο κυρίαρχος λαός δεν έχει λόγο…
@Θα πάνε οι υποψήφιοι στις περιοδείες σε λίγο καιρό, χτυπώντας φιλικά την πλάτη και θα υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια. Μόλις υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών, θα τους ξεχάσουν και θα τους θυμηθούν ξανά μετά από 4 χρόνια…Αλλά στο μεταξύ θα κάνουν κανένα ρουσφετάκι…

@ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ..ΓΚΑΣΤΡΩΜΕΝΕΣ:

Αυτή την φορά με απλή αναλογική θα δούμε πράματα και θάματα. Λέγεται ότι από το γαλάζιο χώρο 4 άτομα διεκδικούν το χρίσμα. Αλλά μόνο ένας εκφραστεί ότι θα κατέβει που είναι ο νυν Δήμαρχος Τριφυλίας. Οι άλλοι 3 γιατί δεν αποκαλύπτονται ποιοι είναι;
@Κινητικότητα υπάρχει βέβαια και από προοδευτικούς χώρους από την κεντροαριστερά και όχι μόνο. Αλλά κυρίως από ομάδες πολιτών που δεν θέλουν εγκάθετους και Μαυρογιαλούρους. Κάποιοι στα κόμματα δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι η στέψη του..υποψήφιου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και ο εκλεκτός της κοινωνίας..

@ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ:

Η στήλη μας από το 2015 είχε ασχοληθεί με το θέμα. Τότε ειπώθηκε ότι νε μεν τα λύματα πέφτουν σε αγωγούς ομβρίων, αλλά το πρόβλημα λύθηκε. Αμ δε. Μιλάμε για την περιοχή της παραλίας του Αη Λαγούδη Κυπαρισσίας βόρεια προς το λιμάνι.
@Αιτία ήταν η μπόχα που ανάγκασε λουόμενους να απευθυνθούν στο Α Λιμενικό σταθμό της πόλης και το Αστυνομικό τμήμα. Τα δημοσιεύματα πολλαπλασιάστηκαν, αλλά απάντηση δεν δόθηκε από κανένα καθ ύλη αρμόδιο.

@ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ:

Τον Αύγουστο του 2015 σε ρεπορτάζ μας που παραθέτουμε όπως δημοσιεύτηκε πολίτες και λουόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την παροχέτευση λυμάτων σε αγωγούς ομβρίων. Τότε δεν είχε λυθεί λέγεται το αποχετευτικό της παραλίας κοντά στις ξενοδοχειακές μονάδες..
@Τώρα που υπάρχει αντλιοστάσιο στη περιοχή Μαρτσέλου, τώρα που υπάρχει αποχετευτικό που πλήρωσαν ένοικοι πολυκατοικιών και δημότες, θα είναι στο ίδιο έργο θεατές; Υπάρχουν άραγε περιοχές που δεν έχουν συνδεθεί ακόμα και με βυτία μεταφέρονται τα λύματα;
@Με δεδομένο την πρόσφατη αναφορά στο Δ.Σ. Ιουλίου ότι ο Βιολογικός υπολειτουργεί από δημοτική σύμβουλο της πόλης και μέλος της ΔΕΥΑΤ, μήπως δεν λειτουργούν όλες οι αποχετεύσεις; Φυσικά οι επισκέπτες δεν κάθονται να το σχολιάσουν. Οδεύουν σε άλλες παραλίες…

@ΟΙ ΩΡΑΙΟΙ…ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ;

Παραμένουμε στο καυτό θέμα της ύδρευσης. Στο τελευταίο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ φάνηκε ότι οι απλήρωτες οφειλές αγγίζουν το 1,5 εκ. ευρώ. Έτσι η στάση προς τους οφειλέτες θα είναι πιο αυστηρή με βάση τις εισηγήσεις υπ΄αριθ. 3040/2017 & 1537/2018 στο Δ.Σ. της επιχείρησης.
@Να τονίσουμε ότι η αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Τ., Μαρία Πανουσιοπούλου κατέθεσε πρόταση, η οποία μάλιστα ψηφίστηκε λέγοντας ότι :
«Με την παρούσα εισήγηση σας γνωρίζω ότι οι οφειλές των καταναλωτών παρουσιάζουν αυξητική τάση και οι λόγοι κατά την γνώμη μου είναι:
1.Μη συνεπείς καταναλωτές – στρατηγικοί κακοπληρωτές με συσσωρευμένες απαιτήσεις ετών.
2.Βεβαιώσεις για προηγούμενες χρήσεις των Δ. Ε. του Καλλικρατικού Δήμου.
3.Στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της κοινωνίας γενικότερα που πολλοί καταναλωτές επικαλούνται.
4. Πολλοί καταναλωτές επικαλούνται άγνοια των οφειλών που προήλθαν από ενοικιαστές.

@ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ ;

Η αυξητική αυτή τάση των οφειλών των καταναλωτών έχει επίδραση στην λειτουργία της επιχείρησης που όπως γνωρίζετε στηρίζεται αποκλειστικά στα έσοδα αυτά προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι τρέχουσες ανάγκες αλλά και έκτακτα όπως βλάβες στα δίκτυα και στις μονάδες βιολογικού καθαρισμού. Η πρώην ΔΕΥΑ. ΚΥ. επεκτάθηκε στις 15.06.2015 σε ΔΕΥΑ. Τριφυλίας και συμπεριέλαβε τις Δ.Ε. Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Αυλώνας, Αετού και Τριπύλης.
@Στο χρονικό διάστημα από 15.06.2015 έως 31.12.2017 δημιουργήθηκαν για την διευρυμένη ΔΕΥΑΤ οι παρακάτω οφειλές ως συνημμένος πίνακας: το ανείσπρακτο υπόλοιπο από ιδρύσεως της ΔΕΥΑ (2006) μέχρι 31.12.2017 ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 546.578,26 ευρώ και αφορά την Δ.Ε. Κυπαρισσίας. Το ανείσπρακτο υπόλοιπο των άλλων ενοτήτων όπως Γαργαλιάνων, Φιλιατρών, Αυλώνας, Αετού και Τριπύλης ανέρχεται συνολικά από 15.06.2015 έως 31.12.2017 στο ποσό των 901.972,14 ευρώ, δήλωσε η κα Πανουσιοπούλου..Η πρόταση για ρύθμιση οφειλών πέρασε ομόφωνα από το Δ.Σ. της επιχείρησης..

@ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ:

Καλή συνέχεια με ή χωρίς μπάνια του λαού…

Θα πούμε ξανά για τα αυτοδιοικητικά αλλά μετά τις άγιες ημέρες για να μην πικραθούμε και σταυροκοπηθούμε…