Τις υποσχέσεις για έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας στο Καλονερό τις πήρε το κύμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Άνεμοι έντασης μέχρι 7 μποφώρ έπνεαν άλλη μια φορά στην περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου, με την παραλιακή ζώνη του Καλονερού να υποφέρει από το χρόνιο πρόβλημα της απουσίας υποδομών και την έλλειψη ενδιαφέροντος στην κατά τα άλλη φημισμένη περιοχή που θεωρείται η Ελούντα της Τριφυλίας…

Ο έντονος κυματισμός μπορεί να είναι ιδανικός για τους σέρφερ αλλά δεν σημαίνει το ίδιο για τους κατοίκους που βλέπουν να απογυμνώνεται η παραλιακή ζώνη καθώς η διάβρωση αλλά και οι καιρικές συνθήκες καταστρέφουν όχι μόνο τον δρόμο αλλά κυρίως τις κατασκευές.

Μάλιστα ο δρόμος από την περιοχή του κοιμητηρίου που οδηγούσε στον Αρκαδικό ποταμό μετά από κάποιοι σημείο δεν υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, πάνω από τον αιγιαλό.

ΟΥΤΕ ΥΦΑΛΟΣ ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Σαν να μην έφτανε αυτό βαρκάδα πήγαν οι περίφημες εξαγγελίες για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής τόσο μέσα από το έργο της Αντιδιαβρωτικής προστασίας που έμεινε στα χαρτιά, όσο και το άλλο έργο του Τεχνητού υφάλου στην περιοχή μεταξύ Καρτελά και Σανί στη Κυπαρισσία.

Μάλιστα θυμόμαστε την σύσκεψη από την προηγούμενη Δημοτική αρχή επί δημαρχοντίας του κ. Κόλλια στο Καλονερό που κατέληξε στα αζήτητα.

Δυστυχώς το θέμα έμεινε σε αδράνεια 4 χρόνια τώρα και από την σημερινή Δημοτική αρχή.

Μετά λέμε για τουρισμό και…κουραφέξαλα…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ