Ολοσχερής καταστροφή τουρκικής βάσης μετά από βομβαρδισμό του Εθνικού Στρατού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), υπό τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ προχώρησε στoν βομβαρδισμό και την ολοσχερή καταστροφή στρατιωτικής βάσης της κυβέρνησης της Τρίπολης από την οποία επιχειρούσαν τουρκικά drone και αποθήκευε τουρκικό οπλισμό.

«Τα μαχητικά του LNA διεξήγαγαν αεροπορικές επιθέσεις στην αεροπορική βάση Μίτιγκα, καταστρέφοντας τουρκικό drone, αποθήκες και θέσεις πυροβόλων όπλων» αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση.

 

Τον προηγούμενο μήνα, οι δυνάμεις του Χαφτάρ έπληξαν αποθήκη με τουρκικά drones και πυρομαχικά, κοντά στην πόλη Αμπού Καμάς, στα δυτικά της Λιβύης.

O εκπρόσωπος του LNA ανακοίνωσε τότε ότι από τις επιδρομές μόνο στην Μισράτα καταστράφηκαν 4 τουρκικά UAV και ότι είχαν σκοτωθεί Τούρκοι στρατιώτες.

Η ένταση μεταξύ της Άγκυρας και του LNA, ο οποίος ελέγχει τα ανατολικά τμήματα της αφρικανικής χώρας, κλιμακώθηκε στα τέλη Ιουνίου όταν ο Χαφτάρ ανακοίνωσε την κατάρριψη τουρκικής κατασκευής drone, το οποίο είχε απογειωθεί από βάση της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA), κοντά στην Τρίπολη.

Από τον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι το 2011, η Λιβύη έχει εμπλακεί σε μία αέναη πολεμική σύρραξη, με αποτέλεσμα τη διχοτόμηση της χώρας. Τα ανατολικά τμήματα ελέγχονται από τις δυνάμεις του LNA, ενώ τα δυτικά τμήματα από την GNA, η οποία στηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.