Ομάδα μαθητών με καινοτομία από την Τριφυλία σάρωσαν σε διεθνή διαγωνισμό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ήλεκτρα Γιαννίκου, Γιάννης Γαλανόπουλος, Δήμος Κ. Στασινόπουλος, Γιάννης Βλαχαδάμης και Δήμος Δ. Στασινόπουλος

“Οι πρώτοι έφηβοι startupers από την Μεσσηνία πάνε Ολλανδία” οι οποίοι είναι Τριφύλιοι καθώς κατάγονται από τα Φιλιατρά μας και από τους Γαργαλιανους! Η Ομάδα εφηβικής επιχειρηματικότητας με την start up Hermes από την Τριφυλία με την καθοδήγηση και υποστήριξη της Χριστίνας Στριμπάκου κέρδισε το 2ο βραβείο για την επιχειρηματική τους ιδέα στον πρώτο διαγωνισμό Orange Squeezy της Ολλανδικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Με κριτές τον Αμερικανό πρέσβη Geoffrey Pyatt -που τους απένειμε και το βραβείο (ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ με μαθήματα στο Global School of Entrepreneurship)-, τον Ολλανδό Πρέσβη Caspar Veldkamp, την πρέσβειρα του Ισραήλ Irit Ben-Abba, την Δ/ντρια HR της Interamerican Δροσιά Καρδάση και τον ιδρυτή του Square Athens Γιάννη Κεχαγιά.

Η ομάδα αποτελείται από τους Ήλεκτρα Γιαννίκου, Γιάννη Γαλανόπουλο, Δήμο Κ. Στασινόπουλο, Γιάννη Βλαχαδάμη και Δήμο Δ. Στασινόπουλο.

Συγχαρητήρια στα παιδιά που δημιούργησαν ,έβαλαν τις ιδέες τους σε μια όμορφη εργασία, συνεργάστηκαν, έδειξαν ομαδικότητα και υπομονή, κάποιοι αφιέρωσαν και από τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που είχαν καθώς έχουν τις πανελλήνιες μπροστά τους για να σκεφτούν λίγο….out of the box! Ήθελε απλά λίγη καλή θέληση με ορατό αποτέλεσμα!

Οι γονείς των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ευχαριστούμε θερμά την Χριστίνα Στριμπακου που πρότεινε το πρόγραμμα και οργάνωσε την ομάδα και καθοδήγησε τα παιδιά στην υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας! Αφιέρωσε από τον χρόνο της, έδωσε την αγάπη της και τα «φώτα» της σε αυτό το πρόγραμμα με τα παιδιά μας. Ευχαριστούμε γιατί τα παιδιά μας κέρδισαν πάνω από όλα εμπειρίες ζωής κάνοντας την γνώση …. πράξη!

Ελπίζουμε στο μέλλον να υπάρξουν και άλλα τέτοια και σε άλλους τομείς εκπαιδευτικά προγράμματα που να βοηθήσουν τα παιδιά μας να γνωρίσουν την χαρά της δημιουργίας και τα θετικά αποτελέσματα που απορρέουν από αυτήν!

Επιμέλεια ΙΩΑΝ.ΜΠ.