Ομαλά η διαδικασία των εκλογών στην Τριφυλία – Όλοι περιμένουν την επόμενη μέρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ομαλά ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στα εκλογικά τμήματα της Τριφυλίας και της Πυλίας χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα, αν και υπήρξε σε ορισμένα τμήματα αυξημένη προσέλευση μια ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες.
Στην Κυπαρισσία τα εκλογικά τμήματα ήταν κατανεμημένα στο 2ο Δημοτικό σχολείο, στο Γενικό Λύκειο της πόλης καθώς και στο συγκρότημα του 1ου & 3ου Δημοτικού σχολείου που συστεγάζονται. Οι ψηφοφόροι ήταν ενημερωμένοι για τους 2 σταυρούς που ισχύουν στα ψηφοδέλτια σύμφωνα με τους εκλογικούς αντιπροσώπους παρότι έκαναν ερωτήσεις, όπως το γεγονός ότι σε περίπτωση που πάει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο χωρίς σταυρό αν προσμετράτε.
Στο 457 και στο 458 εκλογικό τμήμα Κυπαρισσίας σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις εφορευτικές επιτροπές είχαν ψηφίσει λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες περίπου το 46% των ψηφοφόρων, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει αποχή, ωστόσο σε άλλα εκλογικά τμήματα όπως στο 2ο Δημοτικό σχολείο της πόλης η συμμετοχή έφτασε το 55-57% καθώς σε ένα τμήμα από τους 500 είχαν ψηφίσει πάνω από 300 πολίτες.
Στους Γαργαλιάνους ψήφισε ο απερχόμενος Δήμαρχος Τριφυλίας Τάκης Κατσίβελας, ενώ στα Φιλιατρά άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο νέος Δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης. 
Πάντως σε εφορευτικές επιτροπές σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας οι ελλείψεις ήταν λιγότερες σε σχέση με τον Ιούνιο, ωστόσο μέλη των εφορευτικών επιτροπών ήταν και νέοι που ψηφίζουν για πρώτη φορά συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στην διαδικασία. Κι αυτό τουλάχιστον το είδαμε πρώτη φορά. 
ΓΙΑΝΝ. ΜΠ.