Ο Δήμαρχος Καλαμάτας σε εκδήλωση για τον Ιερό Λόχο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αφιερωματική εκδήλωση στον Ιερό Λόχο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 21 Νοεμβρίου 2021, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

Την εκδήλωση, που έγινε στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, συνδιοργάνωσαν η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μεσσηνίας, το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας και ο Σύλλογος «Ελληνομνήμονες», τελούσε δε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εδικών Δυνάμεων.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην ασφάλεια και ακεραιότητα της πατρίδας μας και γι’ αυτό «αξίζουν την ευγνωμοσύνη μας», τόνισε και πρόσθεσε: «Είμαστε υπερήφανοι για το έργο όλων όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις – γυναικών και ανδρών, για την αυταπάρνηση, το υψηλό φρόνημα και το θάρρος που τους διακρίνει στο καθήκον τους. Καθήκον που δοκιμάζεται καθημερινά στα πεδία όπου καλούνται να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις». Τέλος ευχήθηκε «η Χάρη της Παναγίας, που σήμερα γιορτάζουμε, να προστατεύει και να καθοδηγεί τις Ένοπλες Δυνάμεις στην δύσκολη εθνική αποστολή την οποία έχουν αναλάβει».

Στην εκδήλωση παρέστησαν και χαιρέτισαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο Πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μεσσηνίας Ηλίας Γυφτέας και ο α΄ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων Νίκος Ρούσης. Ακολούθησε μουσική εκδήλωση με μαθήτριες και μαθητές του Μουσικού Σχολείου και βράβευση ανδρών των Εδικών Δυνάμεων.