Ο Δημητρακόπουλος πρώτος και στην Τρίπολη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο Καλαματιανός βετεράνος κερδίζει τον δεύτερο κατά σειρά αγώνα του Κυπέλλου της ΠΕΠΑ, κάνοντας μια μοναχική κούρσα στα τελευταία δεκαπέντε χιλιόμετρα του αγώνα.

Μετά τη Νεμέα, η Τρίπολη είχε σειρά στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών για τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.

Την Κυριακή 24 Ιουνίου, ένα μεγάλο μέρος του ποδηλατικού πληθυσμού βρέθηκε στην πλατεία Άρεως, για να συμμετάσχει στον 3ο Γύρο Τρίπολης. Μια κυκλική διαδρομή 71 χιλιομέτρων, γύρω από το επιβλητικό Μαίναλο.

3ος Γύρος Τρίπολης
Το πελοτόν του 3ου Γύρου Τρίπολης λίγα χιλιόμετρα πριν τη διασταύρωση για το Χ/Κ Μαινάλου.

Το πελοτόν ρόλαρε χαλαρά στις 10.30 π.μ. βγαίνοντας από την Τρίπολη με κατεύθυνση προς Σκοπή, Κάψια και Λεβίδι. Λίγο μετά το ξακουστό για τις ταβέρνες του, Λεβίδι Αρκαδίας, ο αλυτάρχης έδωσε το ελεύθερο, με τους αθλητές να έχουν μπροστά τους περίπου 55 καθαρά αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Η ελαφριά ανηφορική κλίση, ο πλατύς δρόμος και το αεράκι που φυσούσε αντίθετα, εμπόδισε τη δημιουργία σοβαρών επιθέσεων. Ως αποτέλεσμα, το πελοτόν έφτασε ως “gruppo compattoμέχρι τη Βυτίνα. Καθοριστική σημασία στη συνέχεια έπαιξε η μικρή ανάβαση προς το ορεινό χωριό Αλωνίσταινα. Πέντε ανηφορικά χιλιόμετρα με μέση κλίση 5%, αποτέλεσαν το κατάλληλο υπόστρωμα για τις κινήσεις των πιο δυνατών.

Ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος πήρε κεφάλι στην κούρσα και άρχισε να ανεβάζει σταδιακά τον ρυθμό. Αρκετοί αθλητές άρχισαν να χάνουν επαφή.

Σύντομα, η τριάδα των Δημητρακόπουλου, Γεράκη και Ευαγγελίου, ξεχώρισε. Με τον Μπουλμέτη να ακολουθεί.

Ο Δημητρακόπουλος συνέχισε να αυξάνει τον ρυθμό αναγκάζοντας και τον Ευαγγελίου να υποκύψει στην πίεση και την κόπωση του τριήμερου Bike Odyssey που είχε ολοκληρώσει με μεγάλη επιτυχίες λίγες μέρες νωρίτερα. Ο Γεράκης ήταν ο τελευταίος που άφησε τη ρόδα του Καλαματιανού πρωταθλητή, έχοντας κάνει ήδη μια διαφορά ασφαλείας από το δίδυμο των Μπουλμέτη και Ευαγγελίου.

Πρώτος από την Αλωνίσταινα πέρασε ο Δημητρακόπουλος, με τον Γεράκη να τον καταδιώκει και τους Ευαγγελίου και Μπουλμέτη λίγο πιο πίσω. Ένα γκρουπ περίπου δέκα αθλητών ακολούθησε, χωρίς να δείχνει διατεθειμένο να ανατρέψει την κατάσταση.

3ος Γύρος ΤρίποληςΤο μικτό τρερέν βοήθησε τις ατομικές προσπάθειες των προπορευόμενων που διασχίζοντας το ελατόδασος του Μαινάλου, έφτασαν στην τελική ανάβαση προς το χωριό Σιλίμνα και τον τερματισμό του αγώνα. Ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος πέρασε ξανά πρώτος τη γραμμή τερματισμού, με τον Γεράκη να ακολουθεί με λίγα λεπτά διαφοράς, ενώ λίγο πιο πίσω, χέρι-χέρι τερμάτισαν οι Μπουλμέτης και Ευαγγελίου. Τη νίκη στο μικρό γκρουπ που ακολουθούσε, πήρε ο Νίκος Σπύρου, κερδίζοντας έτσι και την τρίτη θέση στη Β1, πίσω από τους Δημητρακόπουλο και Γεράκη.

Ήταν μια γρήγορη και σχετικά εύκολη διαδρομή με βασικό στοιχείο τη φυσική ομορφιά της αρκαδικής γης.

Επίσημα αποτελέσματα ανά κατηγορία.

Πέτρος Γκαζώνης

myathlete.gr