Ο Δημητρακόπουλος πρώτος στο 10ο γύρο Νεμέας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο 10ος Γύρος Νεμέας διεξήχθη για ακόμη μια χρονιά επιτυχώς από την ΠΕΠΑ – Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών & Ερασιτεχνών.

Ο αγώνας είναι απόστασης 70,5 χιλιομέτρων και χάρη στην ανάβαση προς τη λίμνη Στυμφαλία, αγγίζει τα 1000 μέτρα υψομετρικής διαφοράς. Διαγράφοντας μια δεξιόστροφη κυκλική διαδρομή, περνάει από τα χωριά, Αηδόνια, Ασπρόκαμπος, Καλιάνοι, Καρτέρι, Λαύκας, Πλατάνι και Γαλατάς, για να τερματίσει ξανά μέσω της επαρχιακής οδού Νεμέας-Λεβιδίου, στα Αηδόνια.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Κωνσταντίνος Ευαγγελίου έκανε την πρώτη επίθεση της ημέρας, μόλις ο δρόμος άρχισε να ανηφορίζει. Αυτή αναχαιτίστηκε σχεδόν αμέσως, όχι όμως και η επόμενη, η οποία ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα. Ο αγωνιζόμενος στην κατηγορία Open, αθλητής του Θησέα, αυτή τη φορά βρέθηκε μόνος του στην επίθεση και σύντομα άνοιξε τη διαφορά από το πελοτόν κοντά στο ένα λεπτό.

Petros Gkotsis Photography/MBike

Η επόμενη επίθεση ήρθε από τον Αρκά, Γιώργο Κουλολιά, ο οποίος αργά μα σταθερά πλησίασε τον Ευαγγελίου. Οι δύο ξεκολλημένοι είχαν «γράψει» είκοσι λεπτά ανάβασης, όταν η επιβλητική φιγούρα του Δημήτρη Δημητρακόπουλου εμφανίστηκε από πίσω τους. Ιδιαίτερα φορμαρισμένος καθώς πριν από μια εβδομάδα αγωνιζόταν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου της κατηγορίας Μάστερ, ο Δημητρακόπουλος σύντομα βρέθηκε στη ρόδα των δύο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα δυνατό γκρουπάκι στην κορυφή της κούρσας.

Petros Gkotsis Photography/MBike

Πιο πίσω, το πελοτόν άρχισε να χάνει επιβαίνοντες και μια δεκάδα βρέθηκε να καταδιώκει, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, τους ξεκολλημένους.

Η διαφορά των Ευαγγελίου, Δημητρακόπουλου και Κουλολιά, στις όχθες της λίμνης Στυμφαλίας (35ο χλμ) ξεπέρασε τα τρία λεπτά και όλα πλέον έδειχναν πως οι τρεις τους θα μάχονταν για τη νίκη. Στο κυρίως γκρουπ, ο Αλέξανδρος Αβδελλάς, αγωνιζόμενος με τα χρώματα του myathlete, μαζί με τους Καραγιάννη, Γούδα, Μπουλμέτη και Παπαδομιχελάκη έπαιξε βασικό ρόλο στην καταδίωξη αλλά και τον δυνατό ρυθμό του γκρουπ, που ανάγκασε αρκετούς αθλητές να χάσουν επαφή.

Petros Gkotsis Photography/MBike

Πέντε χιλιόμετρα πριν τα Αηδόνια, η ξεκολλημένη τριάδα αντιμετώπισε την προτελευταία δύσκολη ανηφόρα της ημέρας. Λίγα μόλις μέτρα ανάβασης και μια ξαφνική επίθεση από τον Δημητρακόπουλο, ήταν αρκετά για να του δώσουν το προβάδισμα που χρειαζόταν, ώστε να κλείσει με ασφάλεια την κούρσα. Ευαγγελίου και Κουλολιάς δεν αντέδρασαν, καθώς είχαν εξασφαλίσει την πρώτη και δεύτερη θέση στην Open κατηγορία, με αποτέλεσμα ο Βετεράνος από την Καλαμάτα να πάρει τη νίκη με περισσότερο από ένα λεπτό διαφορά. Στην τελική, δύσκολη ανηφόρα για το χωριό Αηδόνια, ο Ευαγγελίου χωρίς να ανοίξει τον ρυθμό του πέρασε δεύτερος τη γραμμή τερματισμού, με τον Κουλολιά να ακολουθεί.

Τέσσερα λεπτά μετά τον τερματισμό του Δημητρακόπουλου, έφτασε στον τερματισμό και το αποδεκατισμένο κυρίως γκρουπ. Το σπριντ για την τέταρτη θέση και πρώτη στη Μάστερ Α, κέρδισε ο Γιώργος Μπουλμέτης, ακολουθούμενος από τους Καραγιάννη (3η θέση Open), Γούδα (2η θέση Μάστερ Β1) και Αβδελλά (4η θέση Open).

Δέκα λεπτά αργότερα τερμάτισε η πρώτη γυναίκα, η Άννα Μαρία Ζώγλη (Π.Σ. Κρόνος), ενώ ακόμη δέκα λεπτά αργότερα, τερμάτισε στη δεύτερη θέση της κατηγορίας, η Χριστιάννα Αθανασοπούλου (Α.Ο. Θησέας). Το βάθρο των γυναικών έκλεισε η Φαίη Καραθανάση της ΑΛΦΑ Καλλιθέας.

Αναλυτικά Αποτελέσματα

Open

Μαστερ Α

Μάστερ Β1

Μάστερ Β2

Μάστερ Γ1

Μάστερ Γ2

Μάστερ Δ

Γυναίκες

                                                                                                                ΠΗΓΗ