Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη από το 11ο ΓΕΛ Περιστερίου στο «10ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η θεατρική ομάδα του 11ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου παρουσίασε με επιτυχία, σήμερα Τετάρτη 3 Μάϊου, την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος», στο πλαίσιο του 10ου  Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.

Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, η παράσταση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού συγκροτήματος ΓΕΛ- ΕΠΑΛ Μεσσήνης. Παρευρέθηκαν μαθητές-τριες από τα δημοτικά σχολεία του Πεταλιδίου, καθώς και από το 4ο και 17ο Καλαμάτας.

Μετά το τέλος της παράστασης δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συντελεστές, από τον υπεύθυνο του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Μεσσήνης κ. Γιώργο  Δαβίλλα, την κα. Λίνα Καμαρινοπούλου, ιστορικό- αρχαιολόγο, μέλος της Οργανωτικής  Επιτροπής και από το Διευθυντή του 1ου ΓΕΛ. Μεσσήνης κ. Βασίλη Γεωργιόπουλο.

Υπόθεση του έργου

Ο Αριστοφάνης διακωμωδεί την κακή διανομή του Πλούτου, που επειδή είναι τυφλός πηγαίνει στους κακούς. Όταν ο Πλούτος ξαναβρίσκει το φως του δίνει τα πλούτη του στους αγαθούς και τους κακούς τους κάνει φτωχούς.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Πιακουλάκη Μαρία

Σκηνικά: Πιακουλάκη Μαρία, Αγγέλου Ανδρονίκη, Κοκκόρου Ελένη
Κοστούμια : Αγγέλου Ανδρονίκη, Κοκκόρου Ελένη
Μουσική Επιμέλεια, σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Πολίτης Αιμίλιος
Χορογραφία: Πιακουλάκη Μαρία, Αγγέλου Ανδρονίκη, Κοκκόρου Ελένη

Θεατρική Ομάδα

Παπαγεωργίου Αικατερίνη, Κατσάνος Παναγιώτης, Βαρόπουλος Νικόλαος, Κατσάνου Μαρία, Σάχου Ελσα, Νικόλα Βιολέτα, Καζάκου Μαρία- Αννα, Αβδούλου Αθηνά, Νικηταίδη Ευθυμία, Πανταζή Ολγα, Πετάκος Αντώνιος, Σταματίκος Δανιήλ, Χατζοπούλου Αργυρώ, Δανίκα Μαριάννα, Δημοπούλου Κωνσταντίνα, Σουρέλη Ολυμπία, Γριμπίρη Εύα.

Στην κιθάρα η Δανίκα Μαριάννα.

Αύριο Πέμπτη 4 Μάϊου το Φεστιβάλ συνεχίζεται με την παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη από το 1ο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου. Θα δοθούν 2 παραστάσεις, με ώρα έναρξης 9:30 και στις 11 π.μ. αντίστοιχα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού συγκροτήματος  του 1ου ΓΕΛ- ΕΠΑΛ Μεσσήνης.