Πάτρα: Αθώος ο Αφγανός κατηγορούμενος για την δολοφονία του Θανάση Λαζανά… λόγω αμφιβολιών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αθώος κρίθηκε από το δικαστήριο της Πάτρας, ο Αφγανός που αντιμετώπισε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας του 30χρονου Θανάση Λαζανά καθώς όπως έδειξε το dna το αίμα που βρέθηκε στην μπλούζα του δεν ήταν του θύματος. 

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις Ιτιές, στην οδό Σουνίου, πίσω από τις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής -Πατραϊκής, τον Μάιο του 2012.

Δεν μπόρεσε να εξακριβωθεί εάν ο κατηγορούμενος ήταν εκείνος που έδωσε το μοιραίο χτύπημα στο θύμα.

 

  • Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα άρχισαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, από μια απλή λογομαχία για τον σκύλο του Θανάση Λαζανά. Οι τρεις Αφγανοί ενώ περνούσαν έξω από το σπίτι του 30χρονου διαπληκτίστηκαν μαζί του επειδή τους ενόχλησε ο σκύλος του θύματος. Τότε οι δράστες στράφηκαν εναντίον του και τον σκότωσαν με απανωτές μαχαιριές.

Η άγρια δολοφονία του 30χρονου ύστερα από αστυνομικές έρευνες η υπόθεση εξιχνιάστηκε και διαπιστώθηκε ότι δράστες είναι τρεις Αφγανοί, εκ των οποίων οι δυο ήταν ηλικίας 17 χρονών, ενώ για τον τρίτο δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία.

Από την Αστυνομία είχε ανακοινωθεί τότε ότι δράστες του άγριου εγκλήματος, που έχει συγκλονίσει την Πάτρα, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, ήταν τρεις Αφγανοί, εκ των οποίων συνελήφθη ο ένας ο οποίος είχε δηλώσει ότι είναι 17 χρονών και που κάθισε στο εδώλιο ενώ αναζητούνται -μέχρι σήμερα- άλλοι δυο συνεργοί του.

Τότε είχε ομολογήσει την εμπλοκή του, ότι ήταν δηλαδή στην παρέα των τριών Αφγανών, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν αυτός που μαχαίρωσε το θύμα.

Ο Αφγανός λόγω της ηλικίας του είχε μεταφερθεί σε Ίδρυμα κράτησης Νέων στο Βόλο από το οποίο διέφυγε ύστερα από έξι μήνες. Στη συνέχεια γύρισε στο Αφγανιστάν και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών ερήμην του. Το 2018 επέστρεψε στην Ελλάδα, συνελήφθη κι έμεινε φυλακισμένος μέχρι το δικαστήριο που τον αθώωσε μετά από έφεση που άσκησε.

πηγή: pronews