Πανελλήνιο Συνέδριο Ενώσεων Στρατιωτικών – Τί ειπώθηκε – ποιοι παρευρέθηκαν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με απόλυτη επιτυχία και σε κλίμα ομοφωνίας και ομοψυχίας, έλαβε χώρα, στην αίθουσα γκαλερί του φιλόξενου πολιτιστικού κέντρου «ΦΟΥΓΑΡΟ», στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, το Πανελλήνιο Συνέδριο «Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς ΠΝ» είκοσι δύο (22) Περιφερειακών Ενώσεων Στρατιωτικών, συγκροτημένων νομίμως ανά περιφερειακή ενότητα, κατά τα οριζόμενα στην περίπτωση α΄ της παραγράφου 4 του άρθρου 30Γ του ν.1264/1982, με την παρουσία εκατόν πενήντα (150) συνέδρων.

Πριν την έναρξη του Συνεδρίου κατατέθηκαν στεφάνια, στην προτομή του Ναυπλιώτη Στρατηγού Βασιλείου Βραχνού, έξω από το Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου, στη μνήμη του Αντιναυάρχου Κωνσταντίνου Πανανά ΠΝ, κατά σειρά από τους εξής:

Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη.

Πανελλήνιο Συνέδριο Ενώσεων Στρατιωτικών - Τί ειπώθηκε - ποιοι παρευρέθηκαν

Αντιδήμαρχο Άργους – Μυκηνών, κ. Δημήτριο Κρίγγο, για τον Πρόεδρο ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, κ. Δημήτριο Καμπόσο.

Πανελλήνιο Συνέδριο Ενώσεων Στρατιωτικών - Τί ειπώθηκε - ποιοι παρευρέθηκαν

Πρόεδρο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ.Τ.Α.), Ταξίαρχο Σάββα Μανουσαρίδη, εκ μέρους των είκοσι δύο (22) Περιφερειακών Ενώσεων.

Πανελλήνιο Συνέδριο Ενώσεων Στρατιωτικών - Τί ειπώθηκε - ποιοι παρευρέθηκαν

Το Συνέδριο ξεκίνησε με την προβολή ενός θεματικού βίντεο με τις ομορφιές της Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΑΡ.) είπε τα εξής:

Καλημέρα σας,

Είμαι ο Αρχισμηνίας Εθελοντής Τεχνίτης Τηλεπικοινωνιών – Ηλεκτρονικών , Ευάγγελος Κουτρουφίνης, πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας. Με την ιδιότητα μου αυτή, όπως και του συνδιοργανωτή του Πανελλήνιου Συνεδρίου των Περιφερειακών Ενώσεων Στρατιωτικών της Π.Ο.Ε.Σ., αφιερωμένο στον «Αντιναύρχο Κωνσταντίνο Πανανά», σας καλωσορίζω στην Μυθική  μας Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο μαγευτικό μας Ναύπλιο. Στην πόλη όπου άρχισε να χτυπά για πρώτη φορά η καρδία του τότε νεοσύστατου Ελληνικού  Κράτους,  αλλά και καθ’ ομολογία στην πόλη όπου έκτοτε, έχουν σκιρτήσει αμέτρητες φορές καρδιές απ’ όλη την υφήλιο, στα γραφικά του σοκάκια, όπως και στις ηλιόλουστες ακρογιαλιές του. Ίσως να είναι η ιστορία της, ίσως η γεωγραφική της θέση, μπορεί η λαογραφία της, μα να, ίσως και οι μύθοι που ακούσαμε σαν παιδία στις αγκαλιές των παππούδων και των γιαγιάδων μας. Μα φυσικά ναι, όλα αυτά είναι που πλέκουν και συνθέτουν  τον Μύθο μέσα μας και κάνουν την Αργολίδα, ένα μυθικό προορισμό, προς την Ιθάκη του καθενός και της καθεμίας.

Στις εργασίες έναρξης του συνεδρίου μας, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη, τον οποίο και ευχαριστώ για την αμέριστη συμπαράστασή του, στη συνδιοργάνωση του Πανελλήνιου αυτού συνεδρίου. Επίσης στο συνέδριο μας παρίστανται οι: τ. ΥΕΘΑ και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμένος, εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων καθώς και εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννης Γκιόλας, εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, υπουργός κ. Ιωάννης Αδριανός, ο εκπρόσωπο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ κ. Νικόλαος Καραθανασόπουλος, εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων κ Ιωάννης Πίτσας, , ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Πελοποννήσου Δημόσιας Υγείας κ. Βασίλειος Σιδέρης, οι περιφερειακοί συμβούλοι κ. Ιωάννης Σαρρής και κ. Φάνης Στεφανόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Άργους – Μυκηνών κ. Γεώργιος Σαρρής, κ. Δημήτριος Κρίγκος όπως και η κα. Κατερίνα Μπόμπου, ο Δημοτικό Σύμβουλος Ναυπλιέων κ. Κωνσταντίνος Ρούτουλας, τους οποίους και ευχαριστώ για την τιμητική τους παρουσία.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που συνεργάστηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή του συνεδρίου αυτού και συγκεκριμένα ως ακολούθως:

α. την Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Υποδομών, Δικτύων και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου η οποία θα προβεί και στον συντονισμό των εργασιών έναρξης του Πανελληνίου Συνεδρίου. Κυρία Νικολάκου, η στήριξή σας ήταν καθοριστική και σας ευχαριστώ θερμά.

β. τον πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δήμαρχο Άργους Μυκηνών κύριο Δημήτριο Καμπόσο, όπως και τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κύριο Δημήτριο Κωστούρο, για την φιλοξενία τους.

γ. την Αναπληρώτρια προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας  της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την πολύτιμη συνδρομή της, από πλευράς διοργάνωσης, αναφορικά με το διοικητικό της κομμάτι.   Ένα μεγάλο ευχαριστώ.

δ. την προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΠΑΜ ΠΣΕΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία ομολογούμενος επωμίστηκε το μεγαλύτερο του διαδικαστικού μέρους της συνδιοργάνωσης, καθώς επίσης μοιράστηκε μαζί μου και διαχειρίστηκε επιτυχώς, μεγάλου μέρους άγχους και αγωνίας, για την με επιτυχία, διοργάνωση του συνεδρίου μέχρι και σήμερα. Σας ευχαριστώ θερμά.

ε. Από βήματος, για ακόμα μία φορά, θα ήθελα να ευχαριστήσω, τον φίλο, συνάδελφο και οραματιστή, Υποπτέραρχο (Ι) κ. Δημήτριο Παντελάτο, ο οποίος πίστεψε στο όραμά μου και στέκετε διακριτικά αλλά ουσιωδώς, όλα αυτά τα χρόνια δίπλα μου. Ο κύριος Παντελάτος είναι ο εκφραστής της Διακλαδικότητας, αλλά και αυτός που υπερασπίστηκε την λειτουργική παραμονή των στρατοπέδων στην Πελοπόννησο, μετά από την επεξεργασία και προώθηση θεσμικώς,  δύο προτάσεων μου, τα έτη 2011 και 2012 προς τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου μας. Επίσης είναι ο άνθρωπος ο οποίος στήριξε πληθώρα εποικοδομητικών διοργανώσεων και προώθησε σχέδιο νόμου προς το αρμόδιο Υπουργείο μας, από την θέση στην οποία υπηρετούσε, με θέματα που αφορούν το προσωπικό των Ε.Δ.. Δημήτρη, σε ευχαριστώ πολύ.

στ. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 150 σύνεδρους και πλέον, από όλη την Ελλάδα, που παραβρίσκονται σήμερα εδώ, παραμερίζοντας τις οικογένειες τους. Αφοσιωμένοι και ταγμένοι να υπηρετούν το συνάδελφο, χωρίς αναστολές και ιδία ωφέλει.

Ευχαριστώ τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα, για την δωρεά των δύο βιβλίων με τον τίτλο «Η Αρκαδία των Μύθων». Ευχαριστώ τον πρόεδρο της ΚΕΔΑΜ κύριο Πέτρο Διολίτση για την του φιλοξενία που μας παρείχε εχθές το βράδυ στο Άργος. Ευχαριστώ επίσης την «Πελοπόννησος Α.Ε.» Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α., όπως και το πλήθος των παραγωγών που συνεισέφεραν στην προώθηση και την ανάδειξη της τοπικής παραγωγικής φυσιογνωμίας της Πελοποννήσου, προσφέροντας τοπικά προϊόντα, τα οποία και θα σας μοιραστούν κατά την έξοδό σας από την αίθουσα, στο διάλειμμα και θα ταξιδέψουν από αύριο σε όλη την Ελλάδα. Σας ευχαριστώ θερμά όλους σας, από καρδιάς!!!

Η διοίκηση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Πελοποννήσου έχει πολλάκις δηλώσει τη συμπαράστασή της στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και μέσω αυτής σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε Μονάδες, οι έδρες των οποίων ευρίσκονται εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ως Ένωση δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουμε αόκνως, σιωπηρά αλλά δυναμικά όποιες προσπάθειες πρέπει να καταβάλλουμε ώστε να καλυτερέψουμε τις συνθήκες ζωής των συναδέλφων μας στρατιωτικών.

Όπως ήδη προανήγγειλα το σημερινό μας συνέδριο  είναι αφιερωμένο στον ήρωα συνάδελφο μας «Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Πανανά ΠΝ», η τέως σύζυγος του οποίου σήμερα βρίσκεται κοντά μας. Θα ήθελα πριν την κήρυξη της έναρξης του Συνεδρίου από τον κύριο περιφερειάρχη, όπως και τους σύντομους χαιρετισμούς των επίσημων προσκεκλημένων, να πω δύο λόγια επ’ αυτού:

«Ανακήρυξη Μαριάννας Ζαφείρη ως Επιτίμου Μέλους ΕΣΠΕΕΑΡ»

            Ο ποιητής Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, σε πέντε «αράδες» του ποιήματος του « ο Σαμουήλ στο Κούγκι », γράφει:

Εκεί ψηλά στο θρόνο σου,
στην τόση βασιλεία,
δώσε σ’ εμάς τους δύστυχους
μικρή μια κατοικία,
να μοιάζει με το Σούλι μας
και δώσε μου ένα βράχο
κ’ εκεί το Κούγκι να ‘χω.
Χώμα στο Σούλι ελεύθερο
για να ταφώ δε μένει.
ελέησον με, Πλάστη μου,
συγχώρεσε να γένη
το Κούγκι μου η εκκλησιά,
το Ιερό σου Βήμα
του Σαμουήλ το μνήμα.

Και καταλήγει ο ποιητής  ως εξής:

Του αντρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται…

Ο Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς,

 

Έπεσε ΗΡΩΙΚΩΣ κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, μετά  την πτώση του ελικοπτέρου AB-212 ASW του Πολεμικού Ναυτικού, του οποίου ήταν συγκυβερνήτης, το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου 2016. Το μοιραίο ΠΝ-28, που βρισκόταν σε προγραμματισμένη νυχτερινή αποστολή στο πλαίσιο της άσκησης «ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16» , προσέκρουσε σε βράχο ύψους 200 μέτρων στη νήσο Κίναρο.

Το στίγμα του ελικοπτέρου (απώλεια σήματος και επικοινωνιών) χάθηκε από τα ραντάρ περίπου στις 2.45 τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου 2016, ενώ πετούσε πάνω από τη νήσο Κίναρο στο Κεντρικό Αιγαίο. Το AB-212ASW είχε προηγουμένως απονηωθεί από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» και εκτελούσε νυχτερινή πτήση εντοπισμού πυραυλακάτου (ΤΠΚ) της ΔΤΣ που βρισκόταν σε «αγκίστρωση» σε απόμερο κολπίσκο, προκειμένου να εξομοιώσει απειλή για ομάδα μάχης επιφανείας, στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου της άσκησης «ΑΣΤΡΑΠΗ» 2 /16.

Σύμφωνα με την  ενημέρωση που είχε γίνει από το ΓΕΝ: “Αναφέρθηκε απώλεια επικοινωνίας, γεγονός που σήμανε αμέσως συναγερμό με ταυτόχρονη έναρξη επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης”. Στην επιχείρηση συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή φρεγάτες του ΠΝ με τα οργανικά τους ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα, ε/π έρευνας διάσωσης (SAR) τύπου Super Puma της ΠΑ, ένα μεταγωγικό C-130H που εκτέλεσε έρευνα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ κλήθηκαν να συνδράμουν άνδρες της 31ης Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης της ΠΑ και βατραχάνθρωποι της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Στις 4:40 π.μ. ελικόπτερο Aegean Hawk εντόπισε θερμικό ίχνος σε απόκρημνη περιοχή στη νήσο Κίναρο, ενώ στις 7:01 υπήρξε και οπτικός εντοπισμός. Η περιοχή στην οποία εντοπίστηκαν τα συντρίμμια ήταν πάρα πολύ απόκρημνη, γεγονός που δυσκόλεψε την επιχείρηση εντοπισμού τυχόν επιζώντων.

Λίγες ώρες αργότερα, όταν εντοπίστηκαν οι σωροί των  τότε: υποπλοίαρχου Κωνσταντίνου Πανανά και ανθυπασπιστή  Ελευθέριου Ευαγγέλου. Λόγω του απόκρημνου της περιοχής, η σορός του τρίτου αξιωματικού, του κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου ΑΒ-212, τότε υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση, βρέθηκε μετά από έρευνες μίας μέρας, επισφραγίζοντας τον τραγικό επίλογο που επεφύλαξε η μοίρα για τους  τρείς ιπτάμενους του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Ο Υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς γεννήθηκε στο  Άργος Αργολίδας  στις  10 Ιουλίου του 1982. Τα έτη 2001-2005 φοίτησε στη Σχολή Ναυτικών Δοκιμών, από την οποία αποφοίτησε δεύτερος.

Τοποθετήσεις:ΤΠΚ ΒΛΑΧΑΒΑΣ 2007-2008
Σχολή Ελικοπτέρων Ναυτικού 2008-2009
1η Μοίρα Ελικοπτέρων Ναυτικού 2009-2010
Σχολείο Αξιωματικών Επιστασιών 2010-2011
1η Μοίρα Ελικοπτέρων Ναυτικού 2011-2012
Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ 2012-2014
Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού 2014-2016

Του απονεμήθηκαν τα ακόλουθα πτυχία μετά την επιτυχή περάτωση των αντίστοιχων σχολείων:Σχολείο Υποτεταγμένων Αξιωματικών Επιστασιών Πλοίων
Σχολείο Harpoon
Σχολείο Διαφυγής από Βυθιζόμενο Ελικόπτερο
Σχολείο Χειριστών Ελικοπτέρου ΑΒ212
Σχολείο Αξιωματικών Επιστασιών Συνεννοήσεως

Ιδιωτικές Σπουδές:

Είχε περατώσει τις σπουδές στου και είχε λάβει τα ακόλουθα πτυχία
Αγγλικής, Γαλλικής, Ιταλικής και Ισπανικής γλώσσας.

Επίσης φοιτούσε στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Οικογενειακή κατάσταση:
Παντρεμένος με την Μαριάννα Ζαφείρη και ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Ως πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΑΡ.)

αφού έλαβα υπόψη,

α. το άρθρο 4, παράγραφο 1β του καταστατικού της  Ε.Σ.ΠΕ..Ε.ΑΡ.

β. την από 4 Μαρτίου 2019 με  αριθμό 3/2019, ΟΜΟΦΩΝΗ πράξη του    Διοικητικού Συμβουλίου της,

και σε εκτέλεση των προαναφερθέντων,

Ανακηρύσσω

ως «επί τιμή μέλος» , της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΑΡ.), την Μαριάννα Ζαφείρη, σύζυγο του Αντιναυάρχου Κωνσταντίνου Πανανά ΠΝ, για τις υπηρεσίες που προσέφερε ο ΗΡΩΑΣ συνάδελφός μας – σύζυγος της, στο Ελληνικό Έθνος.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Αρχισμηνίας (ΕΤΕΤΗ) Ευάγγελος Κουτρουφίνης

Πρόεδρος Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΑΡ.

Παρακαλώ τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη να της αποδώσει την τιμητική πλακέτα της Ένωσης.

Την πλακέτα της κας Μαριάννας Ζαφείρη την παρέλαβε ο αδελφός της.

Πανελλήνιο Συνέδριο Ενώσεων Στρατιωτικών - Τί ειπώθηκε - ποιοι παρευρέθηκαν

Στο σημείο αυτό καλώ την θεματική Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Υποδομών, Δικτύων & Περιβάλλοντος, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κα, Κωνσταντίνα Νικολάκου να προσέλθει στο βήμα για τον συντονισμό των εργασιών έναρξης του Πανελληνίου Συνεδρίου Περιφερειακών Ενώσεων Στρατιωτικών, «Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς ΠΝ». Παρακαλώ.

Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης σε όλους αυτούς που συνετέλεσαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή του συνεδρίου, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες:

α. Στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη, από τον πρόεδρο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, κύριο Χρήστο Μαρινέλη.

β. Στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, κ. Αναστάσιο Χειβιδόπουλο. Την πλακέτα παρέλαβαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κ. Ιωάννης Σαρρής και κ. Φάνης Στεφανόπουλος, από τον Πρόεδρο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Νικόλαο Ντίγκο.

Πανελλήνιο Συνέδριο Ενώσεων Στρατιωτικών - Τί ειπώθηκε - ποιοι παρευρέθηκαν

γ. Στον πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, κύριο Δημήτριο Καμπόσο. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου κα Κατερίνα Μπόμπου, από τον Πρόεδρο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Βασίλειο Μαυρίδη.

δ. Στον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτριο Κωστούρο. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου κ. Κωνσταντίνος Ρούτουλας, από τη Γενική Γραμματέα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, κα Αγγελική Μπούνου.

ε. Στον εκπρόσωπο των Περιφερειακών Ενώσεων Στρατιωτικών, Ταξίαρχο Σάββα Μανουσαρίδη, από τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κ. Ιωάννη Κατσανεβάκη.

στ.  Στον Υποπτέραρχο (Ι) ε.α. Δημήτριο Παντελάτο, από τον Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, κ. Δημήτριο Μεθενίτη.

ζ. Στην Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Υποδομών, Δικτύων και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κα Ντίνα Νικολάκου, από τον Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, κ. Παναγιώτη Σαντοριναίο.

η. Στην προϊσταμένη της υπηρεσίας ΠΑΜ ΠΣΕΑ Πελοποννήσου, κα Έφη Αναγνωστοπούλου, από τον Πρόεδρο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, κ. Ηλία Τερτίγκα.

θ. Στον εμπνευστή και ενσαρκωτή του συνδικαλιστικού κινήματος στις Ένοπλες Δυνάμεις, Συνταγματάρχη (ΣΔΓ) Ανέστη Τσουκαράκη, από τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, κ. Σπυρίδωνα Θηβαίο.

Τις εργασίες του Συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμοί οι κάτωθι:

Ο τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», κ. Πάνος Καμμένος.

Πανελλήνιο Συνέδριο Ενώσεων Στρατιωτικών - Τί ειπώθηκε - ποιοι παρευρέθηκαν

Ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων και της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Αργολίδας, κ. Ιωάννης Γκιόλας.

Πανελλήνιο Συνέδριο Ενώσεων Στρατιωτικών - Τί ειπώθηκε - ποιοι παρευρέθηκαν

Ως εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Αργολίδας, κ. Ιωάννης Αδριανός.

Πανελλήνιο Συνέδριο Ενώσεων Στρατιωτικών - Τί ειπώθηκε - ποιοι παρευρέθηκαν

Ως εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, ο βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Καραθανασόπουλος.

Πανελλήνιο Συνέδριο Ενώσεων Στρατιωτικών - Τί ειπώθηκε - ποιοι παρευρέθηκαν

Πανελλήνιο Συνέδριο Ενώσεων Στρατιωτικών - Τί ειπώθηκε - ποιοι παρευρέθηκαν

Χαιρετισμούς απέστειλαν οι:

Κωνσταντίνος Τσιάρας, Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ

Πανελλήνιο Συνέδριο Ενώσεων Στρατιωτικών - Τί ειπώθηκε - ποιοι παρευρέθηκαν

Χρίστος Δήμας, Βουλευτής Κορινθίας

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΑΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

Γιάννης Μανιάτης, Βουλευτής Αργολίδας

Πανελλήνιο Συνέδριο Ενώσεων Στρατιωτικών - Τί ειπώθηκε - ποιοι παρευρέθηκαν

Λεωνίδας Γρηγοράκος, Βουλευτής Ν. Λακωνίας.

28.3.2019_ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΑΡby ΠΟ ΕΣ on Scribd

Γιώργος Ψυχογιός, Βουλευτής Ν. Κορινθίας

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

Μαρία Θελερίτη, Βουλεύτρια Κορινθίας

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΛΕΡΙΤΗ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

Κατερίνα Μάρκου, Βουλεύτρια Β΄ Θεσσαλονίκης

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΡΚΟΥ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

Γεώργιος Παπαηλιού, Βουλευτής Αρκαδίας

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, Υπαρχηγός ΕΛ.ΑΣ.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΕΛΑΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό οι:

Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Άργους – Μυκηνών, κα Κατερίνα Μπόμπου

 

Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπλιέων, κ. Κωνσταντίνος Ρούτουλας

Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης

Δ.Τ. Πέτρος Τατούλης. Κομβικός ο Ρόλος Των Ενόπλων Δυνάμεων Για Τη Θέση Της Χώρας Στις Σύγχρονες Γεωστρατηγ… by ΠΟ ΕΣ on Scribd

Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς, προβλήθηκε ένα υπέροχο βίντεο της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με την ολοκλήρωση του Συνεδρίου, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν, μετά από πρόσκληση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας στους αρχαιολογικούς χώρους του Παλαμηδίου, του Άργους, των Μυκηνών, της Πυραμίδας του Ελληνικού κλπ

Πανελλήνιο Συνέδριο Ενώσεων Στρατιωτικών - Τί ειπώθηκε - ποιοι παρευρέθηκανΠανελλήνιο Συνέδριο Ενώσεων Στρατιωτικών - Τί ειπώθηκε - ποιοι παρευρέθηκανΠανελλήνιο Συνέδριο Ενώσεων Στρατιωτικών - Τί ειπώθηκε - ποιοι παρευρέθηκανΠανελλήνιο Συνέδριο Ενώσεων Στρατιωτικών - Τί ειπώθηκε - ποιοι παρευρέθηκανΠανελλήνιο Συνέδριο Ενώσεων Στρατιωτικών - Τί ειπώθηκε - ποιοι παρευρέθηκαν

http://www.poes.gr/