Παν. Καρβέλας: Η Δημοτική Αρχή οδήγησε σε τέλμα την περιοχή του πρώην Δήμου Μεθώνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η περιοχή του πρώην Δήμου Μεθώνης γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μια πρωτοφανή οικιστική, οικοδομική και οικονομική καταστροφή, εξαιτίας της αδικαιολόγητης απραξίας της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Για την ολοκλήρωση του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης (ΣΧΟΑΠ) του πρώην Δήμου Μεθώνης, από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι το Μάιο του 2018, η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος ζητούσε επανειλημμένα, από τους υπεύθυνους της Δημοτικής Αρχής, να της αποστείλουν απόψεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Μέχρι την άνοιξη του 2018, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος δεν είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος. Ωστόσο, ύστερα από έντονη δραστηριοποίηση μιας επιτροπής πολιτών, στην οποία συμμετείχα, ο Δήμος Πύλου – Νέστορος αποφάνθηκε επί του ζητήματος με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Μάιο του 2018.

Παρόλα αυτά, η ενέργεια της Δημοτικής Αρχής δεν βελτίωσε την κατάσταση, αλλά την οδήγησε σε τέλμα, με αποτέλεσμα σήμερα να χαρακτηρίζεται σχεδόν το σύνολο της εδαφικής επικράτειας του πρώην Δήμου Μεθώνης ως γη υψηλής παραγωγής.

Αυτή η καταστροφή που συντελείται στην περιοχή μας, πρέπει να επιλυθεί άμεσα και χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις. Δεσμευόμαστε ότι θα είναι προτεραιότητά μας η πίεση και η άμεση επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος, καθώς μοναδικός μας στόχος είναι το συμφέρον των δημοτών και η ανάπτυξη του τόπου μας.

 

Παναγιώτης Καρβέλας

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πύλου- Νέστορος