Παράδοση κτηρίων στο σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία και στην Περιφερειακή Ένωση Τυφλών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 και ώρα 18.00, θα πραγματοποιηθεί τελετή παράδοσης των χώρων γραφείων, που έχουν παραχωρηθεί δωρεάν από το Δήμο Καλαμάτας στο Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Νομού Μεσσηνίας και στην Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Νότιας Πελοποννήσου.

Η μετεγκατάσταση των Συλλόγων αυτών στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαμάτας έγινε, αφού προηγήθηκαν εργασίες ανακαίνισης και προσαρμογής στις ανάγκες των χρηστών (ράμπες, τουαλέτες ΑμεΑ κ.λπ.), ενώ ακολούθησαν παρεμβάσεις για τη βελτίωση της πρόσβασης. Σημειώνεται ότι οι εργασίες καλύφθηκαν από το Δημοτικό Προϋπολογισμό.

Με τη μεταστέγαση των γραφείων των Συλλόγων αυτών από το Ανατολικό Κέντρο, ελευθερώθηκαν χώροι, οι οποίοι διευκολύνουν τη λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Καλαμάτας πήρε το χώρο του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού με ενοικίαση και τον μετέβαλε σε χώρο πολιτιστικής δημιουργίας και έκφρασης, αλλά και κοινωνικής προστασίας, καθώς έχουν στεγασθεί σε αυτόν η «Αρμονία», ο «Ορφέας», Σύλλογοι ΑΜΕΑ, μουσείο, θερινός κινηματογράφος.