Προβλήματα στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας λόγω της κακοκαιρίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προβλήματα παρατηρούνται στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας από την έντονη βροχόπτωση, που εξελίσσεται από το βράδυ της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου 2019 μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 25 του μήνα.

Σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών καταγράφονται ζημιές σε όλη την έκταση του Δήμου, στην αγροτική οδοποιΐα και κατά περιοχές έχει γίνει σήμανση με κόκκινες κορδέλες, ώστε να μη χρησιμοποιούν οι πολίτες δρόμους που παρουσιάζουν επικινδυνότητα. Επίσης, σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις των προηγουμένων ημερών, εκτιμάται ότι υφίστανται σημαντικές ζημιές σε υπαίθριες καλλιέργειες πατάτας και κηπευτικών.

Στην Αιθαία, ο Δήμος Καλαμάτας παρενέβη με μηχάνημα και απομάκρυνε χώματα, που είχαν κλείσει δρόμο μπροστά από σπίτι όπου διαμένει μία έγκυος γυναίκα. Ακόμη, συνεργείο της ΔΕΥΑ Καλαμάτας πραγματοποίησε απόφραξη σε χάνδακα πλησίον της Διασποράς, για την αποτροπή κινδύνου πλημμύρας.

Τα νερά ανέβηκαν στο φράγμα Παμίσου, σε συνδυασμό με τη συσσώρευση καλαμιών και ειδοποιήθηκε γι’ αυτό ο ΓΟΕΒ.

Στη Θουρία κατέρρευσε τμήμα του μανδρότοιχου του κοιμητηρίου, ενώ στον Άγιο Φλώρο ξεχείλισε ο Πάμισος και κατακλύσθηκαν από τα νερά του χωράφια και ποιμνιοστάσια.

Ζητήθηκαν ζωοτροφές και έγινε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής.

Στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης και στο τμήμα της από την Αρτεμισία προς το Τουριστικό διαπιστώθηκε καθίζηση και ειδοποιήθηκε η Περιφερειακή Ενότητα, που έχει αρμοδιότητα.

Το ίδιο συνέβη στον επαρχιακό δρόμο Θουρίας – Πολιανής, όπου γίνονται εδώ και μέρες καταπτώσεις από τα πρανή και πρέπει να απομακρύνονται τα χώματα και οι πέτρες από το κατάστρωμα της οδού.