Πρόεδρος της ΕΝΠΕ ο Απόστολος Τζιτζικώστας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με την ανάδειξη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα ως νέου προέδρου της ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας), ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του προεδρείου του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ενωσης, σήμερα Δευτέρα 18 Νοεμβρίου.

Στη σημερινή διαδικασία μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μαζί με τους υπόλοιπους 12 περιφερειάρχες, τους 12 αντιπεριφερειάρχες καθώς και τους περιφερειακούς συμβούλους που εξελέγησαν στις αρχαιρεσίες της περασμένης Τετάρτης 13 του μήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΝΠΕ, ο Απόστολος Τζιτζικώστας εξελέγη πρόεδρος με 22 ψήφους επί 23 ψηφισάντων, ενώ βρέθηκε κι ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΝΠΕ τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν τα εξής:

Α΄ αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης (20 ψήφοι επί 23 ψηφισάντων).

Β΄ αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης (22 ψήφοι επί 23 ψηφισάντων).

Γενικός γραμματέας του Δ.Σ. ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος (21 ψήφοι επί 24 ψηφισάντων).

Ταμίας του Δ.Σ. ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης (22 ψήφοι επί 24 ψηφισάντων).

Μέλη εξελέγησαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης (22 ψήφοι), ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης (20 ψήφοι), η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα (20 ψήφοι) και ο περιφερειάρχης  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος (20 ψήφοι).