“Πόλεμος”… ανακοινώσεων για τον καθαρισμό ακτών μεταξύ Λεβεντάκη- Κατσίβελα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Άρχισε μάλλον η μάχη… για τα φύκια ή καλύτερα για τον καθαρισμό παραλιών καθώς με πρωτοβουλία του ο νέος Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γιώργος Λεβεντάκης εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή διαμαρτυρίες επαγγελματιών για την απομάκρυνση φυκιών στην περιοχή του κάμπινγκ της πόλης, ενώ δεσμεύθηκε για καθαρισμό και στον Μάραθο.

Πιο αναλυτικά ο νέος Δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης υποστηρίζει ότι :

Από την πρώτη ημέρα της εκλογής μου, ως Δημάρχου Τριφυλίας, ξεκαθάρισα την πρόθεσή μου για «υγιείς συνεργασίες» και στη θέση μου αυτή επιμένω και εμμένω αδιαπραγμάτευτα. Σήμερα το πρωί λοιπόν, ξεκίνησε επιτέλους ο καθαρισμός της παραλίας, στην περιοχή «Κάμπος» Κυπαρισσίας, όπου υπάρχουν συσσωρευμένα φύκια, τουλάχιστον για 3 έτη.
Η κ. Χάιδω Παναγιωτοπούλου, ήταν γνώστης τού συγκεκριμένου προβλήματος, καθότι από την 6η Ιουνίου τρέχοντος έτους είχε προβεί σε κάποιες ενέργειες, αφού προηγούμενα είχε διοριστεί, με την ιδιότητά της ως δικηγόρου, από 3 επιχειρηματίες τής περιοχής, προκειμένου, μέσω της νομικής οδού, να βρεθεί κάποια λύση σε αυτό (πρόβλημα). Εγώ προσωπικά, ενημερώθηκα από την κ. Παναγιωτοπούλου, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, για το θέμα που έχει προκύψει, στην εν λόγω περιοχή, με τα συσσωρευμένα φύκια και τη μη αποκομιδή τους, καθότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, ως συνήθως, δεν ενδιαφέρεται για το οτιδήποτε.
Ήρθα λοιπόν, αμέσως, σε επαφή με τον κ. Παναγόπουλο (αρμόδιο εργολάβο), ο οποίος μετά τη συνάντησή μας (την περασμένη Κυριακή), δήλωσε ότι είναι στη διάθεσή μου, ως Δημάρχου Τριφυλίας, και με διαβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει άμεσα τον καθαρισμό τής συγκεκριμένης περιοχής, με κάθε ρίσκο και αψηφώντας οποιονδήποτε τυχόν θα τον σταματούσε, γεγονός που έλαβε χώρα σήμερα (καθαρισμός) και θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια γι’ αυτό.
Επίσης, μου δήλωσε και έχει δεσμευτεί, προσωπικά, σ’ εμένα γι’ αυτό, ότι θα ξεκινήσει άμεσα και τον καθαρισμό των συσσωρευμένων φυκιών, στην περιοχή της Μαραθόπολης. Έχοντας λοιπόν δεσμευτεί απέναντί σας, από την αρχή της υποψηφιότητάς μου, ως Δημάρχου Τριφυλίας, ότι θα ενημερώνεστε άμεσα, σε ότι έχει να κάνει με τα ζητήματα του Δήμου, που σας αφορούν και προς αποφυγή παρεξηγήσεων και λάθος εντυπώσεων, γι’ αυτό και η παρούσα ενημέρωση, μ’ αυτή μου την επιστολή”
.

Άλλη διάσταση δίνει η Απερχόμενη Δημοτικά Αρχή για την εντολή καθαρισμού

Λίγες ώρες μετά εκδόθηκε ανακοίνωση από την απερχόμενη Δημοτική αρχή όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η εντολή καθαρισμού στον εργολάβο για τον καθαρισμό των ακτών δόθηκε από τον κ. Κατσίβελα. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι:

Ο κάθε συμβαλλόμενος εργολάβος με το Δήμο μας, αλλά κ όλους τους ΟΤΑ, υποχρεούται να εκτελέσει το συμβατικό έργο που προβλέπεται από τη σύμβαση του έργου. Εντολή εκτέλεσης του έργου παίρνει ή από τον επιβλέποντα του έργου ή από την αρμόδια υπηρεσία ή τη Δημοτική Αρχή αφού ενημερωθεί η επιτροπή παραλαβής του έργου, η οποία δεν δύναται να υπογράψει τίποτα περισσότερο από ότι η σύμβαση περιλαμβάνει.

Ο κ. Ηλίας Παναγόπουλος έχει σύμβαση με το Δήμο μας, η οποία αφορά δύο υποέργα την αγροτική οδοποιία και τον καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων. Η σύμβαση του έργου προβλέπει αριθμό ημερομισθίων για τα μηχανήματα έργου και όχι περιοχές έργου. 

Ο κ Ηλίας Παναγόπουλος είναι αυτονόητο ότι εντολές παίρνει από την Δημοτική Αρχή ή τους θεσμικούς παράγοντες που προαναφέρθηκαν και με κανένα τρόπο από αναρμόδια άτομα. Η δημιουργία εντυπώσεων είναι μια εύκολη πρακτική.

Ο κ Λεβεντάκης  και η κ Παναγιωτοπούλου αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους την 1η Σεπτεμβρίου. Για ότι γίνεται μέχρι τότε είναι ευθύνη και έργο της παρούσης Δημοτικής Αρχής και έως την ορκωμοσία τους δεν έχουν κανένα θεσμικό ρόλο. Εντολή για τον καθαρισμό των παραλιών δόθηκε στον κ. Ηλία Παναγόπουλο – Εργολάβο του έργου από το Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Παν/τη Κατσίβελα”.

Μάλλον το καλοκαίρι είναι μακρύ όπως προβλέπεται οπότε εμείς απλώς θα παραθέτουμε τα… γεγονότα ή καλύτερα τα επεισόδια ανακοινώσεων μεταξύ απερχόμενης και νέας Δημοτικής αρχής. Πάντως μάλλον ειδήσεις βγήκαν από τις ανακοινώσεις και το γιατί θα το μάθουμε την 1η Σεπτεμβρίου…

ΓΙΑΝ. ΜΠ.