Πύρινη κόλαση στην Εύβοια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Φωτο: eviazoom.gr

Ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην Εύβοια και καίει πευκοδάσος Natura, που είναι καταφύγιο άγριας ζωής. Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλουν οι πιλότοι καθώς η φωτιά βρίσκεται δύσβατη περιοχή και δεν μπορούν να επέμβουν οι χερσαίες δυνάμεις και η μάχη δίνεται με εναέρια μέσα τα οποία όμως δεν μπορούν  να πλησιάσουν αρκετά κοντά στο μέτωπο λόγω του πυκνού καπνού.

φωτο: AdventureEvia

Όλα εξαρτώνται από την ένταση και τη φορά του ανέμου καθώς όταν κοπάζει φαίνεται να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό.

Στην περιοχή μετέβη ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

Με εντολή του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, εκκενώνονται δύο χωριά, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη. Από νωρίς άλλωστε οι κάτοικοι των δυο χωριών, όπως και του Σταυρού, είχαν ειδοποιηθεί να είναι έτοιμοι να απομακρυνθούν. Τα χωριά δεν κινδυνεύουν άμεσα είπε στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, αλλά θεωρήθηκε πως είναι καλύτερο για τους ίδιους να απομακρυνθούν.

Από νωρίς το πρωί είναι στην περιοχή το Εγκληματολογικό της Πυροσβεστικής  και ξεκίνησε την έρευνα για την έναρξη της φωτιάς καθώς οι αρμόδιοι στην περιοχή αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού τόσο σχετικά με την ώρα που ξέσπασε η φωτιά όσο και σχετικά με το σημείο από όπου ξεκίνησε.

Εκκένωση στο χωριό κοντοδεσποτη η κατάσταση είναι πραγματικά απερίγραπτη

Gepostet von Adventure Evia am Dienstag, 13. August 2019

Η ζημιά είναι μεγάλη η φωτιά κατεβαίνει προς το χωριό κοντοδεσποτη ΠΡΟΣΟΧΗ αποφεύγεται τος άσκοπες μετακινήσεις δυσκολεύετε το έργο της πυροσβεστικής και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ζωή σας, η φωτιά αυτή την στιγμή είναι ανεξέλεγκτη… 😢😢😢

Gepostet von Adventure Evia am Dienstag, 13. August 2019

Στην συγκεκριμένη πυρκαγιά συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 227 πυροσβέστες με 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ενώ από αέρος συνδράμουν 6 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και 1 ακόμη ελικόπτερο ως συντονιστικό. Συνδράμουν επίσης 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Ε.Σ., 8 μηχανήματα έργου καθώς και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ.