“Ρουκέτες” στο έκτακτο Δ.Σ. Τριφυλίας – Ένταση στην αίθουσα και διαξιφισμοί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μόνο έκτακτο δεν ήταν το Δ.Σ. για το πανηγύρι της Κυπαρισσίας καθώς τέθηκαν θέματα εκτός του μοναδικού ζητήματος όπως ήταν η κατάσταση στο Νοσοκομείο και το θέμα με την κατάργηση υποκαταστήματας τράπεζας στα Φιλιατρά.

Σε ότι αφορά το πανηγύρι ο Αντιδήμαρχος κ. Στριμπάκος μετά από εισήγηση της Οικονομικής επιτροπής ζήτησε τροποποίηση προϋπολογισμού κατά 7.400 ευρώ για την διεξαγωγή της στην περιοχή Πανηγυρίστρας που γίνεται κάθε χρόνο. Το θέμα από την επιτροπή ψηφίστηκε ομόφωνα και πέρασε με ισχυρή πλειοψηφία από το Σώμα μετά από ψηφοφορία. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ένταση προκλήθηκε όταν ετέθη από τον επικεφαλή παράταξης κ. Τσίγγανο το θέμα της τράπεζας στα Φιλιατρά και του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Ο Δήμαρχος κ. Λεβεντάκης αρχικά αναρωτήθηκε “μήπως θα έπρεπε να το σκεφτούν οι σύμβουλοι όταν ελήφθη απόφαση για μεταφορά αποθεματικών από την προηγούμενη δημοτική αρχή” λέγοντας ότι δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση παρά μόνο απόφαση του Δ.Σ. για να πει ότι “τα λεφτά έφυγαν με απόφαση του Δ.Σ. χωρίς συμφωνητικό, ενώ σε ότι αφορά την συνάντηση στα Φιλιατρά δεν εκλήθη ο Δήμαρχος στην σύσκεψη την Τετάρτη, ωστόσο θα γίνουν επαφές με τους βουλευτές του Νομού για την επίλυση του θέματος ώστε να μην χαθεί το μοναδικό υποκατάστημα στην πόλη”.

Τον λόγο αργότερα για το θέμα ζήτησε ο σύμβουλος κ. Κοροβήλας λέγοντας αρχικά ότι ο “Δήμαρχος είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή για το θέμα με το υποκατάστημα της Πειραιώς στα Φιλιατρά οπότε δεν χρειάζεται να κάνει παράπονα”.

Όταν ζήτησε να λάβει ξανά τον λόγο κι ενώ ο σύμβουλος ήταν εκτός αίθουσας ο Πρόεδρος του σώματος κ. Αυρηλιώνης εξήγησε ότι είχε ζητήσει νωρίτερα παρεμβάσεις από συμβούλους αλλά “ο κ. Κοροβήλας δεν ήταν στην αίθουσα και ήρθε εκ των υστέρων”. 

ΞΕΣΠΑΣΕ Ο ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ…

Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος κ. Λεβεντάκης ζήτησε από τον σύμβουλο να έχει κόσμια συμπεριφορά με σεβασμό ο ένας στον άλλον για να προχωρήσει ένα ακόμα βήμα παραπέρα στρεφόμενος προς τον σύμβουλο λέγοντας ότι “όσο καιρό τα λέγαμε σαν σύμβουλος για να καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας για το θέμα με την τράπεζα, μου ζητήσατε να κόψετε τιμολόγιο αξίας 7 εκ. ευρώ να το πάτε στην τράπεζα για τα πάρουμε λεφτά του Δήμου, αυτό δεν ήθελα να το πω, δεν μπορεί να χωρέσει και να το ακούσει ανθρώπινος νους, αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, θα μας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες, πήγατε σε υπαλλήλους χωρίς αρμοδιότητα για να φέρετε τι χρωστάτε, οπότε ας υπάρξει επιτέλους λίγο σεβασμός” ζητώντας συγνώμη από το ακροατήριο για όσα ακούστηκαν. Ο σύμβουλος πάντως τελικά δεν έλαβε το λόγο για να απαντήσει.

ΓΙΑΝ. ΜΠ.