ΣΔΕ: Παρουσίαση του προγράμματος της Νευροανδραγωγικής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

To Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα  «Νευροανδραγωγική ενάντια στον αποκλεισμό» θα παρουσιασθεί αύριο Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 στις 17:00 στον πολυχώρο PHAOS, από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια πολλαπλασιαστική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+KA2, όπου η Διευθύντρια του ΣΔΕ Καλαμάτας Γάλλου Γεωργία
θα παρουσιάσει συνοπτικά το σκοπό, τους στόχους και τους αποδέκτες του προγράμματος, καθώς και θα αιτιολογήσει την επιλογή της Νευροανδραγωγικής.

Στην παρουσίαση θα συμμετάσχουν η Ελένη Λιανού, η Θεανώ Αδαμοπούλου, ο Παντελής Αντωνόπουλος, η Δήμητρα Αρβανίτη, Γιώργος Γεωργιόπουλος και Γιώργος Χανδρινός.

Τι είναι  το πρόγραμμα της Νευροανδραγωγικής

Το πρόγραμμα στοχεύει στην εισαγωγή της ιδέας της χρήσης των τελευταίων γνώσεων σχετικά με τη νευροδιδακτική στην εκπαίδευση ενηλίκων που απευθύνονται σε μειονεκτούσες ομάδες ατόμων (συμπεριλαμβανομένων των ανέργων, των ανενεργών ατόμων, των ατόμων άνω των 50 ετών, των μεταναστών, των ατόμων με χαμηλή ειδίκευση, , κλπ.) για να τους ενθαρρύνουν να συμμετέχουν στη διαδικασία της δια βίου μάθησης. Αυτοί οι άνθρωποι συχνά παρουσιάζουν ελλείμματα που σχετίζονται με τις ικανότητες που καθορίζουν την αποτελεσματική συμμετοχή στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή, όπως: η απόκτηση και επεξεργασία πληροφοριών, η κριτική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων, η αυτοδιάθεση, η αυτο-ανάλυση, η δημιουργικότητα. Αυτό επηρεάζει την εμφάνιση προβλημάτων όπως η ανεργία, η φτώχεια, ο κοινωνικός και πολιτιστικός αποκλεισμός στις ομάδες αυτές.

Η εταιρική συνεργασία αποτελείται από 6 οργανισμούς από 6 ευρωπαϊκές χώρες. Όλα τα ιδρύματα εργάζονται εδώ και χρόνια στις περιοχές τους και στις χώρες τους για να αναπτύξουν την εκπαίδευση ενηλίκων και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους. Η σύμπραξη έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να παρέχει στο έργο τις απαραίτητες δεξιότητες για τη δημιουργία αποτελεσμάτων, τη μεταφορά τους καθώς και την αποτελεσματική εφαρμογή σε ομάδες-στόχους.Το πρόγραμμα NEUROANDGAGOGY AGAINST EXCLUSION συντονίζεται από την Społeczna Akademia Nauk από την Πολωνία σε συνεργασία με οργανισμούς από την Αυστρία, την Τσεχία, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ουγγαρία.