Σε κατάσταση αποσύνθεσης οι αγροτικοί δρόμοι του Δήμου Πύλου – Νέστορος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε κατάσταση αποσύνθεσης σύμφωνα με τους αγρότες αλλά και τους συλλόγους που εκπροσωπούνται παραμένουν σε μεγάλο βαθμό μετά τα απανωτά καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή οι αγροτικοί δρόμοι του Δήμου Πύλου – Νέστορος, καθώς καθίσταται επικίνδυνη ή αδύνατη η πρόσβαση στις καλλιέργειες κυρίως σε ελαιοπερίβολα με ότι συνεπάγεται αυτό.

Οι παραγωγοί επισημαίνουν ότι με αφορμή τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις αποκαλύφθηκε σε όλη της την έκταση η προχειρότητα σε ότι αφορά το αγροτικό οδικό δίκτυο με σοβαρές ελλείψεις οι οποίες δεν έχουν αποκατασταθεί, μειώνοντας έτσι την παραγωγικότητα αλλά κυρίως την αποδοτικότητα σε φυτικο κεφάλαιο της περιοχής.. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες γης σε αρκετά αγροτικά αυτοκίνητα έχουν αυξηθεί οι βλάβες ενώ η σαθρότητα του εδάφους αποτελεί μείζον κίνδυνο για τα γεωργικά μηχανήματα και τρακτέρ καθώς στο παρελθόν στην περιοχή έχουν συμβεί ατυχήματα ιδίως μετά το 2014 και μετά.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας εγκάλεσε για τον λόγο αυτό το Δήμο Πύλου – Νέστορος να αποκαταστήσει άμεσα στην αποκατάσταση των ζημιών, απαιτώντας μάλιστα την άμεση μελέτη και υλοποίηση αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων που έχει ανάγκη η περιοχή. Μάλιστα σε κατά καιρούς παρεμβάσεις του από πέρσι έχει ζητήσει την αποκατάσταση στους αγροτικούς δρόμους φέρνοντας το θέμα στο προσκήνιο. ΙΑΝ. ΜΠ.