Στήριξη στον Μανώλη Μάκαρη από την Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο εγγύτερος προς τους πολίτες θεσμός όσον αφορά την καθημερινότητά τους. Σήμερα, που η χώρα μας βγήκε από τον καταναγκασμό των μνημονίων, και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν με την απλή αναλογική, μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα για εκδημοκρατισμό της Τ.Α. με ουσιαστικές συμμετοχικές διαδικασίες, για επίλυση των προβλημάτων στη βάση της συναίνεσης, της σύγκλισης των απόψεων και τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις μεταξύ παρατάξεων και προσώπων. Μια νέα δημοτική αρχή με ισχυρή βούληση και όραμα για την πόλη, μπορεί να δώσει πολύτιμες διεξόδους:

Να προτάξει ασπίδα κοινωνικής προστασίας δίνοντας  την αναγκαία προτεραιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες· να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής σε κάθε γειτονιά και χωριό του Δήμου μας· να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία από τον κίνδυνο του φασισμού που επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι.

Ο Δήμος Καλαμάτας μπορεί και πρέπει να δει τα συσσωρευμένα προβλήματα, που αφήνει πίσω της η διακυβέρνηση και το σύστημα Νίκα, ώστε να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις. Με σαφή πεποίθηση ότι οι εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση αποτελούν μια βαθιά πολιτική διαδικασία, η κοινή Γενική Συνέλευση των Οργανώσεων Καλαμάτας, Θουρίας και Αρφαρών του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό μας, επανεπιβεβαιώνει την στήριξη του κόμματος στο συνδυασμό «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες», με υποψήφιο δήμαρχο τον Ιατρό Μανώλη Μάκαρη. Είμαστε βέβαιοι πως πρόκειται για μια πρόταση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα, ικανή να πετύχει τη νικηφόρα ανατροπή στα αυτοδιοικητικά δεδομένα του Δήμου Καλαμάτας.

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΛΩΣΗ  ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΚΑΡΗ

Ο Ανοιχτός Δήμος με την συνέλευση της 3ης Σεπτέμβρη επικύρωσε έμπρακτα και δημόσια τις ιδρυτικέςτου αρχές και τον ανεξάρτητο και αδέσμευτο χαρακτήρα της παράταξης.
Όπως όλοι γνωρίζουν, χρειάστηκε να αγωνιστούμε σκληρά – ειδικά τους τελευταίους μήνες – και πετύχαμε να περιφρουρήσουμε την αυτονομία και την αυτοτέλεια μας που αποτελούν βασικά συστατικά στοιχεία της παράταξής μας.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τα μέλη μας προέρχονται από όλο το εύρος της τοπικής κοινωνίας εκπροσωπώντας την στο σύνολό της.

Αυτό άλλωστε ενισχύθηκε με την ουσιαστική διεύρυνση ενόψει και των επικείμενων εκλογών, η οποία αποτυπώνεται και στην σύνθεση του ψηφοδελτίου μας.
Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν στην δημοτική μας παράταξη θα πρέπει να συντάσσονται με τις αρχές και αξίες της, σεβόμενοι πρωτίστως τον ανεξάρτητο ρόλο της αυτοδιοίκησης. Τα κόμματα οφείλουν να έχουν διακριτό ρόλο σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση και οι αποφάσεις τους αφορούν τα ίδια και τις πολιτικές τους επιλογές. 

Με συνέπεια και όραμα διαμορφώνουμε το πλειοψηφικό ρεύμα που εγγυάται την αλλαγή σελίδας στον Δήμο Καλαμάτας. 

Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες