… “Αραχνιασμένο” το Σχέδιο Πόλης Κυπαρισσίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΤΙΣ καλένδες παραμένει άλλη μια 5ετία η επέκταση του Σχεδίου πόλης τόσο της Κυπαρισσίας όσο και γειτονικών περιοχών, καθώς το θέμα δεν άγγιξαν οι παρατάξεις όσο κυρίως οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής, αφήνοντας ένα ακόμα θέμα..μετέωρο και “αραχνιασμένο”.
Μια υπόθεση που έρχεται από τα παλιά η οποία ανακαινίστηκε το 1992-1994 καθώς με απόφαση της τότε Νομαρχίας με τίτλο 3934/1262/1994: έγινε η Έγκριση πολεοδομικής μελέτης αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου Κυπαρισσίας νομού Μεσσηνίας 1930 στα οικοδομικά τετράγωνα 132, 174, 111, 173, 181Β, 180Βκαι τμήματα των οικοδομικών τετραγώνων 180Α και 179 βορειοδυτικά της Εθνικής οδού Πύργου – Φιλιατρά ως και οι όροι και περιορισμοί δόμησης. Το θέμα έχει απασχολήσει έντονα πολλά χρόνια το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας καθώς έγιναν μόνο επεκτάσεις προς την περιοχή του άξονα Κυπαρισσίας- Φιλιατρών και μόλις προ ετών εντάχθηκαν ορισμένες μικρές ζώνες πριν το 2010.

ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 70, ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΙ ΖΩΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ
Παρά τις ανάγκες που αυξάνονται στη περιοχή δεν τέθηκε εκ νέου η ανάπτυξη της περιοχής με οριοθετημένες ζώνες τόσο βόρεια όσο και νότια προς τον εθνικό δρόμο ενώ μόλις πριν λίγα χρόνια εντάχθηκε μέρος της περιοχής Αμαθούντας στο σχέδιο πόλης. Μάλλον η Κυπαρισσία όπως μας έλεγε πολιτικός μηχανικός “θυμίζει πόλη της δεκαετίας του 70 χωρίς χώρους ανάπλασης, βελτίωσης, ποιότητας ζωής και περιβαλλοντική εξακτίνωση όπως δυστυχώς το κέντρο με την πλατεία που εγκαινιάστηκε το 1978 και παραμένει ίδια…”. Για αυτό προφανώς φαίνεται η πληθυσμιακή αποψίλωση της περιοχής καθώς οι νέοι προτιμούν να αποδημήσουν στα μεγάλα αστικά κέντρα καθώς δεν παρέχονται κίνητρα για την εγκατάστασή τους κι όσοι το τολμούν αντιμετωπίζουν δυσκολίες..