Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα δικαιώματα των παιδιών από τα Φιλιατρά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Παρασκευάς Ρούσσης από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας, η Ράνια Παπαδόπουλου, η Δέσποινα Πέτσιου και η Χαρά Κοντοχρήστου, εκπροσώπησαν το Χαμόγελο του Παιδιού και συγκεκριμένα το YouSmile, τη μαθητική δράση του Χαμόγελου του Παιδιού, στο EYE 2018 (European Youth Event) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Εκεί παρουσίασαν ένα workshop σχετικά με το πως να τρέξεις μια καμπάνια ευαισθητοποίησης, ποιες πιθανές δυσκολίες μπορεί να συναντήσεις, ποιες πιθανές λύσεις μπορεί να βρεις και ποια είναι τα πιθανά αποτελέσματα της καμπάνιας σου.

Στη συνέχεια μίλησαν για τα δικαιώματα των παιδιών και δημιούργησαν από την αρχή μια καμπάνια για τα δικαιώματά τους, καλώντας άτομα από το ακροατήριο να φτιάξουν μικρά βιντεάκια, στα οποία ο καθένας αναφερόταν σε ένα συγκεκριμένο δικαίωμα των παιδιών.

Οι συμμετέχοντες έπρεπε στην συνέχεια να τα ανεβάσουν στα Social media τους, με συγκεκριμένα hashtag, που είχαν εφευρεθεί και δημιουργηθεί εκείνη τη στιγμή. Όπως μας ανέφεραν, υπήρχε τρομερή ανταπόκριση και συνεργασία με το ακροατήριο, ενώ και το workshop θεωρήθηκε πολύ επιτυχημένο.