Στο θρόνο της η Παναγία Υπαπαντή στην Καλαμάτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε κλίμα κατάνυξης και με την παρουσία πλήθους πιστών περατώθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Παναγίας Υπαπαντής, πολιούχου της Καλαμάτας.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Καρθαγένης κ.Μελετίου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μάνης, ο οποίος ομίλησε για την σημειολογία της εορτής της Υπαπαντής, που σημαίνει «Συνάντηση» με το Χριστό, όπως τόνισε και η οποία επιτυγχάνεται με την συμμετοχή των πιστών στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας και ιδιαιτέρως στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Ακολούθως τελέστηκε Ιερά Παράκληση στην Παναγία και η θαυματουργή Εικόνα της μεταφέρθηκε από το θρόνο λιτάνευσης στο μόνιμο θρόνο της.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε τους φιλοξενούμενους Αρχιερείς για την τιμητική παρουσία τους στην Απόδοση της εορτής, τονίζοντας πως για τους Μεσσηνίους η εορτή αυτή αποτελεί συνάντηση με την Υπεραγία Θεοτόκο, το Ιερό Πρόσωπο της οποίας ευλαβούνται και τιμούν ιδιαιτέρως.

Να σημειωθεί, ότι χθες στον ως άνω Ιερό Ναό τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία από Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Μεσσηνίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο.